Nieuws

het PAS-bezwaar van Groene Kring: "Ons bezwaar staat volledig in teken van jonge boeren"

20 juni 2022 - Vrijdag 17 juni diende Groene Kring zijn bezwaarschrift in tegen het stikstofontwerp. In dat bezwaar formuleerden we de standpunten en bezorgdheden van jonge boeren en jongeren met een hart voor land- en tuinbouw. 

Opiniestuk van een Groene Kringer: kwestie van toekomstperspectief

30 mei 2022 - Justine Poppe (21) van Groene Kring Meetjesland - Lovendegem kroop in haar pen en bezorgde ons een mooi opiniestuk. Daarin vertelt ze over haar droom over de minister van Landbouw.

PAS-akkoord betekent doodvonnis voor volgende generatie boeren

23 februari 2022 - Groene Kring, de grootste organisatie voor jonge land- en tuinbouwers in Vlaanderen, maakt de balans op en kan enkel vaststellen dat het PAS-akkoord voor een verloren generatie jonge boeren zal zorgen.

Een verstandig stikstofbeleid kan 20.000 jobs redden

16 februari 2022 - Tien organisaties uit de Vlaamse agrovoedingsketen positioneren zich samen rond het stikstofdossier. Ze roepen op om met een doordacht stikstofbeleid 20.000 jobs (of 1 op 3 jobs in de keten) te sparen en de lokale verankering ook in de toekomst te behouden. 

Wat zegt Groene Kring over het stikstofdossier?

1 februari 2022 - Hoewel het uiteindelijke stikstofkader lang op zich laat wachten, kon Groene Kring vorig voorjaar vlot overleggen met alle schakels in zijn structuren om snel tot breed gedragen standpunten te komen. We geven je een overzicht van die standpunten. 

Geen stikstofkader in 2021!

22 december 2021 - Op 21 december werd duidelijk dat er in 2021 binnen de Vlaamse regering geen akkoord meer gevonden zal worden over het stikstofdossier, ondanks het intensieve overleg dat de laatste weken plaatsvond. In dit nieuwsbericht overlopen we wat er gebeurde sinds jullie overduidelijke boodschap van 1 december.

GROENE KRING DRUKT OP SNELLE FINALE REGELING VOOR STIKSTOF

2 mei 2021 - De Vlaamse regering heeft beslist over een tijdelijke regeling voor het stikstofbeleid, zodat de economie niet tot stilstand komt. Hoewel een tijdelijke regeling nodig is, vreest Groene Kring, de grootste beweging van jonge land- en tuinbouwers in Vlaanderen, een al te lange stilstand en drukt ze op een snelle finale regeling waarin alle economische actoren gelijk behandeld worden en land- en tuinbouwers hun bedrijven toekomstgericht kunnen ontwikkelen.

PAS en stikstof, hoe zit dat nu eigenlijk?

23 maart 2021 - Het stikstofdossier is meer dan ooit actueel. Om door de bomen het bos te blijven zien, bundelen we hier de basisinformatie zodat je kort maar krachtig de achtergrond van het dossier kan raadplegen.

 

Syndicale acties