We kunnen niet langer wachten, er is nu nood aan actie! Daarom roepen Groene Kring, Boerenbond en Ferm samen op tot een grote tractorenactie op woensdag 1 december. Samen geven we een sterk signaal aan Vlaanderen: #geefboerentoekomst!

Het uitblijven van een duidelijk stikstofkader houdt onze sector nu al veel te lang in moordende onzekerheid. Al sinds het stikstofarrest van 25 februari 2021 zitten onze bedrijven op slot. De Vlaamse regering beloofde een definitief kader voor het einde van het jaar, maar het is overduidelijk dat die deadline niet gehaald zal worden.

Jonge boeren voelen zich met de rug tegen de muur gezet en zijn de regelgeving die geen rekening houdt met de realiteit van de sector helemaal zat. Wij willen – net zoals in het verleden – blijven samenwerken om oplossingen te vinden, maar we aanvaarden het niet dat de Vlaamse regering ons koudweg in de steek laat. Voor onze land- en tuinbouwers is de maat nu echt vol, het is dus hoog tijd voor een sterk signaal naar de overheid.

Daarom roept Groene Kring samen met Boerenbond en Ferm op tot grote tractorenacties over heel Vlaanderen. We hopen dat jullie massaal met jullie tractoren aan deze acties zullen deelnemen, want dit is een dossier dat heel de sector aanbelangt.

Wat gaan we doen?

In elke Vlaamse provincie zal er een tractorencolonne uitrijden op woensdag 1 december. Het is niet de bedoeling om opzettelijk hinder te veroorzaken in het verkeer, maar door jullie massale aanwezigheid zullen we ongetwijfeld wel een sterke boodschap kunnen geven aan heel Vlaanderen.

  • Hou tijdens de actie je aandacht op de weg en andere weggebruikers;
  • Laat zorgverleners en hulpdiensten steeds door;
  • De ordediensten (onder)steunen ons – volg hun richtlijnen;
  • Aanhangwagens en vorkliften zijn niet toegelaten.

Schrijf je in!

Door je in te schrijven kunnen we je via de lokale afdelingen op de hoogte houden van alle praktische informatie.

  • Schrijf je in via deze link en geef hier door op welke locatie je zal aansluiten. Nadien ontvang je alle praktische afspraken per mail.

Covid-safe actievoeren

We zorgen voor gezond voedsel en ook voor mekaars gezondheid.

  • Blijf zo veel mogelijk op je tractor tijdens de actie;
  • Draag een mondmasker bij het verlaten van je tractor en hou anderhalve meter afstand;
  • Vermijd grote groepen mensen;
  • Rijdend zijn we het meest coronaproof.

Poets je tractor, overtuig collega's en familieleden om mee te komen en zo aan heel Vlaanderen duidelijk te maken wat we denken van een Vlaamse regering die met de toekomst van duizenden bedrijven en gezinnen speelt. We rekenen op jullie allemaal!

Tot woensdag 1 december!