Een Startersbox voor jou?

Vraag je Startersbox aan en laat je ondersteunen tijdens de opstart of overname van je bedrijf. Wij wensen je alvast veel succes!  

Wat zit er in de Startersbox?

De Startersbox biedt heel wat voordelen en kortingen. Zo ontvang je... 

 • een korting op je lidmaatschap bij Groene Kring
 • een korting op praktijklessen voor het rijbewijs G
 • een korting op de Starterscursussen type A
 • 1 jaar gratis lidmaatschap bij Bedrijfshulp
 • een gratis individueel adviesgesprek met KBC AGRO-experts
 • kortingen op verschillende diensten van Acerta
 • een jaarlijkse korting op jouw abonnement fiscale adviesverlening bij SBB
 • een  gratis ondernemingsplan, opgemaakt door SBB, bij de opstart van een nieuwe bedrijfsvorm of een innovatief project
 • een eenmalige korting van 20% bij één van de adviestrajecten van SBB
 • 1 jaar gratis een bedrijfseconomische boekhouding via de financiële managementtool 'Focus'
 • een korting op je lidmaatschap bij Ferm en een gratis kookboek
 • een half uur gratis individuele coaching en gratis werkboeken van het Kenniscentrum Bedrijfsopvolging

Wie zijn onze partners?

Onze partners zijn stuk voor stuk experten in het ondersteunen van jonge land- en tuinbouwers.

SBB

Als land- of tuinbouwer is je bedrijf je leven en jij bent een specialist in je vak. Maar gelukkig hoef je dat niet te zijn in de complexe administratieve verplichtingen en de snel evoluerende regelgeving binnen de sector. Hiervoor kun je immers rekenen op onze uitgebreide landbouwexpertise. 

We kennen de uitdagingen waar je als land- of tuinbouwer voor staat en pakken ze samen met jou aan. Zo voel jij je geruggesteund en kun je je volop concentreren op het dagelijkse runnen van je onderneming. We loodsen je door de complexe administratie en wettelijke verplichtingen van de agrarische sector en denken proactief mee. Samen werken we aan de toekomst van jouw onderneming.

KBC BANK ÉN VERZEKERINGEN

De digitale evolutie, nieuwe technologieën, innovatieve businessmodellen … als marktleider houden we de vinger aan de pols en ondersteunen we je gericht.  Bovendien profiteer je van onze jarenlange ervaring, expertise en ons netwerk van sectorpartners. Zo helpen we je dromen waar te maken én te beschermen – als trouwe partner voor de toekomst.

Bij een agro-bedrijf leiden komt heel wat kijken. Je mag daarom rekenen op een allesomvattende begeleiding:

-  Financieel en economisch

-  Bedrijfsstructuur

-  Fiscaliteit

-  Successie

-  Bescherming

-  Subsidies

Acerta

Je bent vastberaden, je wil starten als zelfstandige. Maar: hoe begin je eraan? Welke administratie moet je in orde brengen? Of ben je al een poos aan de slag en ben je nu op zoek naar extra handen om in te schakelen tijdens het hoogseizoen?

Geen zorgen: als fullservice hr-dienstengroep ondersteunt Acerta landbouwers en veehouders in elke fase van hun groeiproces. En dat met een brede waaier aan advies, diensten en toepassingen rond loonadministratie, sociale zekerheid en vestigingsformaliteiten. 

Laat je begeleiden door onze experten in elke groeifase. We vereenvoudigen en versnellen complexe en tijdrovende kwesties via heldere en toegankelijke services. Zo begeleiden we jou stap voor stap en van mens tot mens in de juiste richting.

Boerenbond

Boerenbond is de beroepsorganisatie van én voor elke boer, tuinder en groenvoorziener in Vlaanderen en Oost-België. Kleine en grote bedrijven, ongeacht de sector, productiemethode of het afzetkanaal: we zijn er voor iedereen. Dat betekent concreet dat wij ons, als partner van onze leden, beleid en het brede publiek, inzetten voor een sterke en duurzame land- en tuinbouwsector. We doen dit actief via belangenbehartiging, vorming, netwerking, innovatie, het creëren van draagvlak en adviesverlening. 

Werkers

Ons aanbod omvat een ruime waaier van diensten: seizoen- en uitzendarbeid, agrarisch aannemingswerk, gespecialiseerde landbouwdiensten, landschapsonderhoud, de inzet van vervangingspersoneel via onze unieke bedrijfshulpverzekering en algemene HR-services. Bovendien kunnen land- en tuinbouwers ook als vennoot van onze eigen cvba aan de slag. Hierdoor kunnen zij een extra inkomen verwerven. 

FERM voor Agravrouwen

Ferm voor Agravrouwen is er voor elke vrouw die actief is op een land- en tuinbouwbedrijf. Of je nu voltijds het bedrijf runt, meewerkende echtgenote bent of naast het bedrijf nog een andere job hebt. Neem deel aan opleidingen, vergroot je netwerk en kom samen op voor je belangen.

Vraag je startersbox aan

Hoe ver sta je in de overname of opstart van het bedrijf?
Bij het aanvragen van de startersbox ga je akkoord met het delen van je persoonsgegevens aan de volgende partners: SBB, KBC en Acerta.