Waar kun je naartoe?

Groene Kring werkt samen met heel wat partners in andere landen: Frankrijk, Duitsland, Nederland, Ierland, Canada, Nieuw-Zeeland, Australië … We vinden wel een stageplek in het land waar jij naartoe wil. 

Op stage naar een land binnen de Europese Unie, de Verenigde Staten, Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, Afrika, Zuid-Amerika of Azië?

Hoe aanvragen?

We werken op maat, dus jij geeft aan wat je zoekt en wij gaan voor jou aan de slag. Vul dit formulier in.

Daarna plannen een kennismakingsgesprek, en zoeken we uit of we een kwalitatieve stageplek vinden die bij je past.

De stage moet 4 maanden voor aanvang van de stage bij ons aangevraagd worden.

Waarbij helpt Groene Kring?

  • een passend stagebedrijf
  • een plek om te verblijven
  • een aanvraag van een stagevergoeding of beurs
  • administratie bv. een visum
  • een financieel haalbaar plan
  • een antwoord op al je vragen voor, tijdens en na je stage

 

Wat kost dat?

We maken samen een financieel plan op, zodat je buitenlands avontuur financieel haalbaar is: vervoer, verblijf, visumkosten, administratiekosten … Wat dat laatste betreft: voor een Europese stage rekenen we daarvoor € 150 aan, voor een stage buiten de EU € 200. De partner met wie we samenwerken in het land van je bestemming vraagt ook een bijdrage: bv. € 250 voor Duitsland, € 610 voor Canada. (Wist je trouwens dat je wel € 50 kan terugverdienen als je je verhaal met ons deelt, wanneer je weer thuis bent?)

 

Erasmus+: interesse als school?

Om middelbare land- en tuinbouwscholen te ondersteunen met hun buitenlandse stages startte Groene Kring met een consortium. Dit consortium heeft gezamenlijk een Erasmus+ project aangevraagd, waarmee de kosten van een buitenlandse stage voor de leerlingen worden gedekt. We begeleiden binnen dit project leerlingen op hun stage naar Nederland, Frankrijk, Tsjechië, Oostenrijk en Estland. Heb je al school ook interesse om hieraan deel te nemen? Laat het ons weten.

 

UItwisselingsprojecten met TRIAS

Naast een stage kun je ook kiezen om deel te nemen aan een korte uitwisseling: in groep naar het buitenland, kennismaken met een andere cultuur, leren van elkaar. Voor deze uitwisselingsprojecten werkt Groene Kring samen met Trias. We gingen al naar Malawi en Ierland, het volgende project gaat richting Brazilië. Thema is familiale bedrijfsovername. Iets voor jou? Contacteer ons.

""Alles is meer relaxed Down Under""

Wouter Agten

Een stageplek in de aanbieding?

Fijn dat je als land- of tuinbouwer ruimte hebt om een stagiair uit het buitenland te begeleiden, voor korte of langere tijd.