13 augustus 2020

“Jonge landbouwers dragen steentje bij aan staycation

Leuven - Vanaf 15 augustus plaatst Groene Kring, een jongerenorganisatie voor jonge land- en tuinbouwers, zo’n 140 poppen van stro in heel Vlaanderen. Alle locaties worden op een digitale kaart geplaatst, zodat iedereen een (fiets)route langs de poppen kan uitstippelen om zo de pracht van het Vlaamse platteland te ontdekken.

“Vakantie in eigen land, dat is de boodschap die we tijdens deze coronacrisis al maandenlang horen. Onze jonge land- en tuinbouwers willen daar graag hun steentje aan bijdragen”, zegt Bram Van Hecke, voorzitter van Groene Kring. “Vorige zomer plaatsten 45 Groene Kringers al een stropop, dit jaar gaan we een stapje verder.”

De jongerenbeweging plaatst vanaf 15 augustus meer dan 140 stropoppen, verspreid over gans Vlaanderen. Nieuw dit jaar is dat alle locaties verzameld worden op een digitale kaart. Zo kunnen gezinnen, sportievelingen en dagjestoeristen een route op maat uitstippelen langs de stropoppen op het Vlaamse platteland. “Bij elke stropop plaatst Groene Kring een weetje over de landbouw, zo leren de geïnteresseerden bij over de sector waar we zo trots op zijn”, zegt Van Hecke. Bovendien valt er ook iets te winnen met de stropoppenactie. Iedereen die een foto met een stropop deelt op sociale media met de hashtag #boerentrots, maakt kans op een prijzenpakket ter waarde van 100 euro. De stropoppen zullen blijven staan tot eind augustus.

Download foto’s: https://wetransfer.com/

Meer info en alle locaties: https://www.groenekring.be/stropop

 

Bram Van Hecke                                                                                Sam Magnus

voorzitter Groene Kring                                                                     ondervoorzitter Groene Kring

GROENE KRING? 

Groene Kring is de grootste overkoepelende jongerenorganisatie in de Vlaamse land- en tuinbouwsector. Groene Kringleden kunnen er terecht voor ontmoeting, opleiding en belangen-verdediging. Groene Kring maakt deel uit van groep Boerenbond. Neem een kijkje op de website of op onze Facebookpagina!