Van vrijdag 20 mei t.e.m. zondag 22 mei is Groene Kring te vinden op stand 1342 van de beurs Agridagen in Ravels. Tijdens de eerste namiddag van de beurs stelt de vereniging voor jonge land- en tuinbouwers de vernieuwde Startersbox voor. In die box zitten lidmaatschapskortingen voor verschillende organisaties, gratis ondersteuning of korting op diensten van bedrijven en toegang tot een financiële managementtool. Iedereen die jonger is dan 40 jaar en een landbouwbedrijf wil opstarten of er net een heeft opgestart, kan zo’n Startersbox gratis aanvragen via deze pagina

Met dit initiatief willen Groene Kring en zijn partners jonge ondernemers in de landbouwsector financieel ondersteunen en adviseren, om zo elk bedrijf goed van start te laten gaan.

Maarten Moermans, ondervoorzitter Groene Kring: "Groene Kring vindt het belangrijk dat de jonge boer zoveel mogelijk hulp krijgt om van zijn nieuw bedrijf een succes te maken. Wij weten dat een passie voor de stiel niet volstaat om in dit beroep de kost te verdienen, daarom hebben wij de Startersbox ontworpen die nieuwe ondernemers helpt om hun doelstellingen op korte en lange termijn te bereiken.”

Groene Kring, SBB, Acerta en KBC zijn de grote partners van dit initiatief, maar ook Boerenbond, Agro Campus, Werkers, Kenniscentrum Bedrijfsopvolging (KCBO) en Ferm voor Agravrouwen steunen de Startersbox d.m.v. kortingen of gratis ondersteuning.