De inschrijvingen zijn afgesloten.

 

Nationale studiereis Vlaanderen

In een notendop

 • Ligging:  ten zuiden van Nederland en ten noorden van Wallonië ligt het prachtige Vlaanderen, rijtijd is afhankelijk van de startlocatie en of je de files op de Antwerpse of Brusselse ring moet passeren.
 • Landschap: Voor de mensen die de streek niet goed kennen. Het landschap van Vlaanderen is ongelofelijk afwisselend van de duinen en de zee tot het heuvelachtige Zuid Limburg. Er is van alles te ontdekken, van landbouw tot natuur en cultuur. Het gematigd zeeklimaat (volgens wikipedia) maakt de streek extreem geschikt voor landbouw. We zien dan ook veel verschillende vormen van landbouw in deze streek, zoals veehouderij, tuinbouw en akkerbouw.
 • Bezienswaardigheden: plaatselijke land- en tuinbouw (akkerbouw, vleesvee, visteelt, melkvee, wijnbouw, … ); Vlaamse natuur en culturele activiteiten (bezoek aan de haven van Antwerpen, wijndomein, Farmfun, …)  
 • Proeven: Echte Vlaamse frieten, barbecue, patatten en de wereldberoemde Belgische bieren


Beschrijving

We zouden Groene Kring niet zijn moesten we geen waaier aan landbouwbedrijven bezoeken. Zowel akkerbouw, vleesvee, visteelt en paddenstoelen komen aan bod tijdens deze niet te missen studiereis. Aangevuld met interessante excursies, zoals wijnbouw met degustatie, de Antwerpse have een bezoek aan een abdij.

Daarnaast zullen we de Antwerpse ring in al zijn glorie leren kennen! We snuiven de sfeer op in tussen de monniken en steken de Schelde over. We bewandelen de wijnplantages en bezoeken het habitat van wilde dieren zoals de wolf en het everzwijn. We reizen met de bus door Antwerpen, Vlaams Brabant en Limburg.  
 

Praktisch

 • Datum: 8 juli t.e.m. 11 juli
   
 • Prijs: €375 (inclusief vervoer per luxe touringcar, overnachtingen in hostel en groepsaccomodatie, maaltijden, excursies en begeleiding).
  Een extra annuleringsverzekering afsluiten is mogelijk en kost 30 euro.
   
 • Programma: Je kan het voorlopige programma en extra informatie hier downloaden
   
 • Inschrijven: De inschrijvingen worden opengesteld op woensdag 9 juni om 20u. Er is plaats voor 30 personen. 
  Door je in te schrijven ga je akkoord met de kostprijs van 375 euro. Na je inschrijving ontvang je per mail een bevestiging van je inschrijving. De eerste 30 ingeschreven personen kunnen mee op reis. Een definitieve bevestiging van je inschrijving en de factuur ontvang je in de loop van volgende week. 
   
 • Corona: Elke deelnemer dienst zich van te voren te testen en een certificaat van een negatieve corona-test te overhandigen. Kosten voor de test zijn voor eigen rekening.

 

Beeldmateriaal

2020: Naar Nieuw-Zeeland

Bekijk de foto's op Facebook

 

2019: Naar Zweden

Bekijk de foto's op Facebook

 

2018: Naar Californië in de VS

 

2017: Naar Tsjechië

 

2016: Naar Australië