Van 4 tot en met 13 juni 2023 pakken we onze valiezen en nemen we het vliegtuig naar Canada. Doordat het land niet dichtbevolkt is, zijn er in Canada veel natuurlijke gebieden relatief onaangetast gebleven van menselijke ingrijpen. Zo vind je er bijvoorbeeld heel wat beschermde Provinciale en Nationale Parken. Bovendien is niet alleen de Canadese natuur, maar ook de Canadese landbouw een bezoekje waard. 

Tijdens deze Groene Kringreis kom je meer te weten over de Canadese akker- en tuinbouw, melkvee- en vleesveesector, maar ook van sectoren waar wij minder mee in contact komen. Zo bezoeken we een bedrijf met esdoorns voor ahornsiroop, een forelkwekerij en een wijngaard. Ook een bezoek aan de Niagara watervallen kan niet ontbreken!

Canada in een notendop

  • Ligging: De kortste afstand (in vogelvlucht) tussen België en Canada is 6.503,75 km. Dat kan al tellen!
  • Landschap: Canada heeft een oppervlakte van 9.984.670 km², waarvan 755.109 km² water. Door deze gigantische oppervlakte zijn er verschillende landschappen te bespeuren. Wanneer je door heel Canada trekt verandert het landschap van besneeuwde bergtoppen tot azuurblauwe meren, van razende rivieren tot kabbelende bergstroompjes en van groene hellingen vol dennen- en loofbomen tot de weidsheid van het poolgebied. Met een kustlijn van 243.791 km grenst Canada zowel aan de Atlantische, de Stille als de Arctische Oceaan. Daarnaast grenst het in het zuiden aan twaalf staten van de Verenigde Staten en in het Westen aan Alaska.
  • Bezienswaardigheden: Plaatselijke land- en tuinbouw (tuinbouw, akkerbouw, melkvee, vleesvee, varkens/pluimvee, viskwekerij …); Niagara watervallen van dichtbij en Niagara-on-the-Lake… 
  • Proeven: De Canadese keuken is rijk aan diverse vlees- en visgerechten, klaargemaakt met verse vangsten uit de oceaan en rivieren of van het vlees van elanden, kariboes en bizons uit het wild.

Wat zullen we doen tijdens de reis?

Heel wat landbouwbedrijven bezoeken, anders zouden we Groene Kring niet zijn, toch? Zo brengen we een bezoek aan tuinbouw-, akkerbouw-, vleesvee- en melkveebedrijven. Ook andere teelten, zoals wijnbouw en visserij, laten we niet onberoerd.

Daarnaast zullen we Canada in al zijn glorie leren kennen! We snuiven er de sfeer op in de provincie Ontario, waar we stoppen in Montreal, Ottawa, Kingston, London en Toronto. De Niagara watervallen van dichtbij bekijken kan en mag niet ontbreken.

 

 

Zo zagen onze vorige reizen eruit