Hoe werkt het?

Als je gebruikmaakt van het steunfonds voor lidgeld, krijg je 80% terugbetaald van het inschrijvingsgeld dat je Groene Kringgewest verschuldigd is aan het nationaal secretariaat. 40% wordt gefinancierd door het Groene Kringgewest, de overige 40% door het steunfonds.  

Voor A-leden wil dat zeggen dat € 20,80 teruggestort wordt (€ 10,40 door het gewest), voor B-leden en Z-leden gaat het over € 10,40 (€ 5,20 door het gewest).    

Je kan de steun aanvragen via Click, het digitaal portaal van Groene Kring. Van zodra je aangemeld bent, kan je onder 'Mijn profiel' aanvinken dat je gebruik wil maken van het steunfonds. Vul dan zeker ook je rekeningnummer aan in het daarvoor voorziene vakje. Op die manier verloopt de administratie het vlotst en kan het bedrag gemakkelijk terugbetaald worden. 

Voor wie?

Voor iedereen die er nood aan heeft, zonder stigma's. Het steunfonds gaat uit van een oprechte nood aan solidariteit. Als je beroep wil doen op het steunfonds, hoef je dus ook niet te bewijzen uit welke nood je die steun aanvraagt. De kernleden van een Groene Kringgewest krijgen enkel de melding dat er gebruik gemaakt wordt van het steunfonds, maar niet door wie.  

Om deze anonimiteit te garanderen, is het niet mogelijk dat iemand van het bestuur het steunfonds voor één van de leden aanvraagt. De persoon die gebruik wenst te maken van het steunfonds kan enkel zelf de aanvraag doen. 

Opgelet, je kan geen gebruikmaken van het steunfonds als je korting krijgt dankzij UiTPAS via het kansentarief.  

Facturatie en terugbetaling

Voor het steunfonds voor lidgeld zijn er vier vaste momenten in het jaar waarop het secretariaat de facturatie naar gewesten en de terugbetaling van leden in orde brengt:   

  • 15 januari,  

  • 15 maart,  

  • 1 juli,  

  • 20 augustus.  

Hoe kan ik steunen?

Een fonds dat steun geeft moet natuurlijk ook gevoed worden. Daar kan jij bij helpen. Iedereen (leden, ouders, sympathisanten) kan bijdragen aan het fonds door een gift te doen via het giftenformulier. Giften vanaf 40 euro zijn bovendien fiscaal aftrekbaar

Vragen? Contacteer ons!

Lukt de registratie via Click niet of ondervind je problemen? Neem dan contact op met ons secretariaat via 016 47 99 99 of via info@groenekring.be. We helpen je graag verder.