Groene Kring uit bezorgdheid over de toekomst

Leuven – De leden van Groene Kring, de grootste organisatie voor jonge land- en tuinbouwers in Vlaanderen, lanceren vandaag een grote sticker- en bannercampagne in heel Vlaanderen. Daarmee willen ze luid en duidelijk van zich laten horen. Hun boodschap: om te kunnen blijven zorgen voor uw voedsel en uw landschap, zijn jonge boeren onontbeerlijk.

De Vlaamse jonge boeren maken zich zorgen. Het beleid zorgt er namelijk voor dat het voor hen steeds moeilijker wordt om te kunnen ondernemen: de vergunningsverlening verloopt uitermate moeizaam, de toegang tot grond voor jonge boeren is problematisch en daarbij komt het recente verwerpen van de stikstofwetgeving waarvoor jonge boeren mogelijk een hoge prijs moeten betalen. Toch zijn jonge boeren net van heel groot belang voor de toekomst van uw voedsel en uw landschap, dat wil Groene Kring graag aan elke burger duidelijk maken.

Vanaf dit weekend zie je daarom over heel Vlaanderen de slogan ‘Jonge boeren: voor uw voedsel, uw landschap & uw toekomst’ verschijnen. Groene Kring verspreidt maar liefst 3000 autostickers, 450 vrachtwagenstickers en 200 grote banners over het Vlaamse landschap. Hiermee wil de organisatie de aandacht vestigen op het belang van jonge landbouwers voor elke Vlaming. Zij zorgen namelijk voor de productie van voedsel en hebben daarvoor ruimte, grond en vergunningen nodig.

"Wij zijn de toekomst van de landbouw in Vlaanderen. Toch lijkt het er soms op dat men vergeet dat wij toekomstperspectief, kansen en ruimte verdienen. Wij maken ons grote zorgen over onze toekomst en dat willen we graag op een positieve manier overbrengen aan de burger"

Maarten Moermans, ondervoorzitter Groene Kring

Wil jij ook je steun betuigen aan de jonge landbouwers in Vlaanderen? Neem dan een foto van één van onze stickers of banners als je ze ziet en deel ze op jouw Facebookpagina met de hashtag #boerenvooruwtoekomst.

Bram Van Hecke                                                                                   Maarten Moermans

Voorzitter Groene Kring                                                                       ondervoorzitter Groene Kring

VOOR MEER INFORMATIE: Bram Van Hecke | voorzitter | 0472 47 53 17 | bram.vanhecke@groenekring.be

Groene Kring is de grootste overkoepelende jongerenorganisatie in de Vlaamse land- en tuinbouwsector. Groene Kringleden kunnen er terecht voor ontmoeting, opleiding en belangen-verdediging. Groene Kring maakt deel uit van groep Boerenbond. Neem een kijkje op de website www.groenekring.be of op onze Facebookpagina www.facebook.com/groenekringnationaal!