Jonge boeren verkiezen nieuwe voorman

Leuven – Maarten Moermans uit Dilsen-Stokkem werd verkozen tot ondervoorzitter van Groene Kring, de beweging van en voor jonge land- en tuinbouwers. Hij volgt Sam Magnus op, die na zes jaar de fakkel doorgeeft.

Naast een voltijdse voorzitter en enkele werknemers, wordt Groene Kring bestuurd door heel wat gemotiveerde vrijwilligers. De ondervoorzitter – tot voor kort Sam Magnus – is één van die vrijwilligers die de koers van de beweging bepaalt. Na zes jaar besloot Sam, die witloofteler is in Merchtem, om zijn mandaat als ondervoorzitter door te geven aan een opvolger. Daarom schreef Groene Kring eind 2020 een vacature uit en organiseerde het Nationaal Bestuur een verkiezing. Daar werd Maarten Moermans verkozen.

Maarten is 25 en groeide op op een melkveebedrijf in Dilsen-Stokkem. Hij studeerde agro- en biotechnologie aan Thomas Moore Hogeschool in Geel. Na het behalen van zijn diploma ging hij aan de slag als verkoper in de landbouw. Ondertussen werkt hij deeltijds als zelfstandig helper op het ouderlijke landbouwbedrijf. Daarnaast was hij sinds juli 2019 provinciaal voorzitter voor Groene Kring Limburg.

Als ondervoorzitter neemt Maarten plaats in het Nationaal Bestuur van Groene Kring en in het Hoofdbestuur van Boerenbond. Verder zal hij als hoogste vrijwilliger de belangen van jonge land- en tuinbouwers in Vlaanderen verdedigen door overleg en actie.

"Ik ben vereerd dat ik het vertrouwen heb gekregen om in de voetsporen van Sam Magnus te treden en zo bakens te mogen verzetten voor de Vlaamse jonge boeren. Er ligt veel werk op de plank zowel op vlak van beweging, opleidingen en belangen!"

Maarten Moermans, nieuwe ondervoorzitter Groene Kring

Door de verkiezing van zijn opvolger zwaait Sam Magnus af als ondervoorzitter van Groene Kring. Zes jaar lang heeft hij zich hard ingezet voor de jonge boeren en de werking van Groene Kring. Groene Kring is Sam dan ook zeer dankbaar voor zijn inzet.

Praktisch
Maarten is steeds bereikbaar voor een gesprek. U kan hem telefonisch bereiken.
Zijn telefoonnummer is 0491 13 56 63.

Bram Van Hecke                                                                                   Sam Magnus

voorzitter Groene Kring                                                                        ondervoorzitter Groene Kring