Justine Arkens (25) werkt als consulent bij Groene Kring. Ze is verantwoordelijk voor de provincie Limburg en Vlaams-Brabant en bewaart het overzicht over de meeste projecten binnen Groene Kring.

Waarom koos je Groene Kring als je werkplaats?

‘’Eigenlijk is mijn job bij Groene Kring mijn eerste job. Ik ben hier terecht gekomen via mijn zus. Zoals vele anderen was ik al snel op zoek naar een job toen ik net was afgestudeerd. Mijn zus Lotte engageerde zich toen al op vrijwillige basis als provinciaal voorzitter bij Groene Kring Limburg en ze had gezegd dat dit echt wel een job voor mij zou zijn. Aangezien de consulente voor mij, Lieke, net ging stoppen, heb ik niet lang getwijfeld en onmiddellijk gesolliciteerd. Voor mij was het de perfecte job om mee te beginnen.”

Wat houdt je job precies in?

“De organisatie Groene Kring bestaat eigenlijk uit verschillende gewesten die we samenbrengen op provinciaal niveau, en die provinciale verenigingen brengen we op hun beurt weer samen op nationaal niveau. Al de gewesten hebben een zekere mate van ondersteuning nodig bij het organiseren van hun activiteiten en het werven van nieuwe leden. Die ondersteuning bieden is een groot deel van mijn job, net zoals het beantwoorden van al de gewesten hun vragen, groot of klein. Ondanks dat veel gewesten erg zelfstandig te werk gaan, hebben ze toch af en toe hulp nodig voor bepaalde zaken. Verder bereid ik de provinciale vergaderingen voor, ondersteun ik de provinciale voorzitter van en ondervoorzitter van Limburg en Vlaams-Brabant, en organiseer ik provinciale activiteiten en vormingen. Op nationaal niveau zet ik mee mijn schouders onder de Aveve Farm Run & Walk en zit ik af en toe samen met belangrijke partners en organisaties om nieuwe projecten te op poten te zetten.”

Hoe verloopt het leven op het Groene Kringkantoor?

“We hebben een heel fijn team. Op kantoor hangt er altijd een goede en positieve werksfeer. Soms kan het wel eens hectisch en pittig worden, omwille van de vele acties, avondvergaderingen en projecten, maar het blijft hier altijd heel leuk.”

Raad je Groene Kring aan als werkplaats?

“Ja, zeker weten. Als je een hart voor de landbouwsector hebt en als je nog niet meteen in de grote-mensen-wereld terecht wil komen, dan is Groene Kring een echte aanrader. Dit geldt trouwens ook voor KLJ, omdat je omringd bent door leeftijdsgenoten. Iedereen krijgt de ruimte om creatief te zijn, nieuwe dingen uit te proberen en bij te leren.”