“Door met tractoren het woord “hoop” te vormen willen we onze hoop op betere tijden uitspreken.”

Zottegem – “Hoop”. Dat woord vormen bijna 100 jonge boeren in de Vlaamse Ardennen met hun tractoren. Met die boodschap willen ze graag de mensen een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijden. Daarnaast willen zij ook hun hoop op ruimte om te ondernemen uitspreken. Zonder ruimte, in de vorm van toegang tot grond of vergunningen, kunnen jonge boeren namelijk niet ondernemen.

Het zijn moeilijke tijden. De lockdown en sociale isolatie hakken zwaar in op de bevolking. De jonge boeren van Groene Kring willen daarom de bevolking graag een hart onder de riem steken en hun hoop op betere tijden uitspreken op een ludieke manier. Als we nog even doorbijten, dan kunnen we immers snel samen genieten van dat wat we de voorbije tijd moesten missen.

Daarnaast willen de jonge boeren uit de Vlaamse Ardennen ook hun hoop uitspreken op ruimte om te kunnen boeren. Jonge boeren hebben namelijk ruimte nodig om hun bedrijf toekomstgericht te kunnen ontwikkelen. Veelal merken ze echter dat zowel de vergunningsverlening als de toegang tot grond niet stropt, door het beleid. Dit zet een stolp op hun ondernemerschap. Zij spreken met deze actie dan ook hun hoop uit op ruimte voor ondernemerschap.

"Omdat het voor heel veel mensen zware tijden zijn, wilden we graag een positief signaal uitzenden naar de bevolking. Maar als we het woord “hoop” vormen, dan doen we dat ook omdat we hoop hebben om ook de komende generatie te kunnen boeren in Vlaanderen en daar ook de ruimte voor krijgen"

Jaimy Vynck, voorzitter Groene Kringgewest Zwalm-Zottegem

Bram Van Hecke                                                                                   Maarten Moermans

Voorzitter Groene Kring                                                                       ondervoorzitter Groene Kring