“Zuhal Demir gaat met jonge land- en tuinbouwers de boer op”

Hechtel-EkselOp vraag van de Groene Kring brengt Vlaams minister Zuhal Demir samen met Vlaams parlementslid Karolien Grosemans en enkele leden van jong N-VA op 10 september een bezoek aan melkveebedrijf ‘t Winnerhof in Hechtel-Eksel. Met dit bezoek wil de jongerenvereniging voor land- en tuinbouwers een gesprek starten over thema’s waarmee jonge landbouwers geconfronteerd worden.

Stijn Maes (30), lid van Groene Kring Neerpelt, ontvangt minister Zuhal Demir op zijn melkveebedrijf in Hechtel-Eksel. Daar zal de minister kennis maken met de dagelijkse realiteit op het bedrijf van een jonge landbouwer. Naast het melkveebedrijf is er ook een ijssalon dat uitgebaat wordt door de zus van Stijn Maes. Het ijs wordt gemaakt van verse koeienmelk van de eigen hoeve. “Met dit bezoek willen we duidelijk maken dat er voor jonge landbouwers nog heel wat uitdagingen zijn ”, zegt Sam Magnus, ondervoorzitter van de Groene Kring.  

Sam Magnus– ondervoorzitter Groene Kring: “Voor jonge boeren zijn milieu, natuur en vergunningen zeer belangrijke thema’s, gezien ze de toekomst van een bedrijf kunnen maken of kraken. Wij willen dan ook aan de minister tonen waarop wij als jonge landbouwers botsen.”

Thema’s die aanbod zullen komen tijdens het bezoek zijn bedrijfszekerheid, vergunningen, natuur en wild. Tijdens de rondleiding neemt de minister de tijd om in gesprek te gaan over deze thema’s. Nadien zal ze kunnen genieten van een lekker ijsje.

 

Bram Van Hecke                                                                                   Sam Magnus

Voorzitter Groene Kring                                                                       ondervoorzitter Groene Kring