Onze leden

We hebben een grote groep leden van ongeveer 120 personen, met een mooi evenwicht tussen mannen en vrouwen. Ze zijn geïnteresseerd in verschillende sectoren, maar de meesten toch in melkvee, vleesvee en akkerbouw. In het afgelopen jaar is onze groep verjongd: er zijn meer dan 35 nieuwe, gemotiveerde leden bijgekomen. Daardoor is ons gewest een gevarieerde groep van jong en oud. Ondanks de leeftijdsverschillen vormen we toch een hecht team.

Activiteitenaanbod

Bij Groene kring Zuidwest-Pajottenland valt er heel wat te beleven. Naast de traditionele activiteiten zoals voetballen, een spelletjesavond en studievergaderingen, proberen we ook steeds vernieuwende activiteiten uit te zoeken. Voorbeelden hiervan zijn op weekend gaan, bedrijfsbezoeken, droppings, kajakken (als er water is) of een rodeostier bedwingen. Er is voor elk wat wils! Zolang er bij de activiteiten drank en eten is, trekken ze veel volk en is de ambiance verzekerd. De beste activiteiten zijn meestal degene die last minute geregeld worden. Zo organiseerden we dit jaar op twee dagen tijd wel eens een dropping of een fuif voor de leden.

Topactiviteit

We proberen heel gevarieerde activiteiten te organiseren, zodat iedereen zich kan uitleven en het naar zijn zin heeft. Na vijf jaar hebben we weer onze zomerfuif, ‘De openlucht-TD’, van onder het stof gehaald. En met succes! Met meer dan 1000 feestvierders beleefden we een van de beste edities ooit. Van de opbouw tot en met de poetsbeurt achteraf zette iedereen zich voor de volle 100% in om er een topeditie van te maken. Nog eens een bewijs dat we één team zijn! #ZUIDWESTOPZENBEST!

Ledenverwervingstip

Via mond-tot-mondreclame proberen we nieuwe leden te werven. Dat doen we vooral via de sociale media en tijdens fuiven. Sinds dit jaar hebben we ook een bestuurslid dat graag op de man of vrouw afgaat om een babbeltje te maken en nieuwe leden te sprokkelen. En met succes! Voor onze activiteiten en de drank en het eten die daarbij geconsumeerd worden, hoeven onze leden bijna nooit iets te betalen. Dat is voor de leden een extra reden om een jaar lang plezier te beleven met ons gewest. Het trekt bovendien ook nieuwe leden aan. Iedereen is bij ons meer dan welkom!

Gewesttraditie

Nieuwe leden moeten zichzelf bij de eerstkomende activiteit voorstellen terwijl ze op een stoel staan. Zo kunnen de aanwezigen hen goed zien. Nadat iedereen al zijn vragen heeft kunnen afvuren, mag het nieuwe lid een pintje ad fundum leegdrinken. Sinds corona zijn we ook aan een nieuwe traditie begonnen: elk lid krijgt rond Nieuwjaar een ontbijt aan huis geleverd met daarbij een leuke attentie. Onze bestuursleden maken alles klaar en brengen alles rond.

Staat op het verlanglijstje

Na de lange coronaperiode, willen wij weer op weekend gaan of enkele bedrijven bezoeken in het buitenland. De laatste keer dat we zo’n activiteit georganiseerd hebben, hadden we van het begin tot het einde heel wat tegenslagen. Als je erop terugkijkt, hebben we toch een machtige driedaagse beleefd waar we nog steeds over spreken. Na twee coronajaren beginnen de ideeën weer op te borrelen.

Wat brengt de toekomst?

We willen vooral voortdoen zoals we bezig zijn! Zo willen we weer veel leden werven en nog betere activiteiten proberen te organiseren. Elk lid moet zich kunnen thuisvoelen bij Groene Kring Zuidwest-Pajottenland.

Wist je dat …

  • onze kern veen activiteiten en evenementen last minute organiseert?
  • er nog heel veel vrijgezellen zijn in ons gewest?
  • een Ford Fiësta niet te onderschatten is? Die kleine auto nog meer kan dan sommige SUV’s?
  • ‘Lukaku’ de nieuwe term is om een pintje ad fundum leeg te drinken?
  • op weekend gaan een verkorting betekent van de levensduur van onze bestuursleden?
  • we alle tegenslagen niet op twee handen kunnen tellen?
  • een roze opblaasflamingo de schouder van Dries uit de kom heeft gebracht?
  • we in de afgelopen maanden drie nieuwe bestuursleden hebben aangeworven?
  • die nieuwe bestuursleden nog niet weten dat ze moeten trakteren op hapjes en drankjes bij de eerste bestuursvergadering?