Gewestkern

Groene Kring Turnhout is het perfecte voorbeeld van ‘vrouwen aan de macht’, want onze kern bestaat voor het grootste deel uit vrouwen. Toch hoeven onze mannen zeker niet onder te doen, want zij zijn de drijvende kracht achter ons gewest. In het algemeen hebben we een vrij jong, maar wel een gevarieerd bestuur. Van vleeskalveren en melkgeiten tot tuin- en akkerbouw, uit elke sector hebben we wel iemand. Elk kernlid kent ook zijn of haar taken, die bovendien steeds nauwkeurig uitgevoerd worden. De laatste jaren is onze kern al bijna volledig vernieuwd, we kunnen er dus nog wel enkele Groene Kringjaren tegenaan!

Onze leden

Vroeger telde ons gewest 60 leden, nu zitten we aan ongeveer 100. Dat is dus bijna een verdubbeling! We groeien nog elk jaar en net zoals in onze kern zijn allerlei sectoren vertegenwoordigd in onze ledengroep. Ons gewest valt binnen het welbekende ‘Turnhouts Vennengebied’, wat door het stikstofdossier zeer hard leeft onder onze leden. We proberen hen zo goed mogelijk te ondersteunen en te begeleiden waar mogelijk, maar hun toekomst blijft toch onzeker. Ook het bestaan van gewest Turnhout komt hier mede door in gevaar.

Activiteitenaanbod

Van bedrijfsbezoeken tot een tractorenrondrit voor mensen met een beperking, we hebben een groot activiteitenaanbod! We proberen dan ook voor al onze leden een gepaste activiteit te organiseren, zodat alle sectoren een keer aan bod komen. Het begint al bij onze startactiviteit, waarbij we het nieuwe jaar allemaal tezamen goed inzetten. Daarnaast organiseren we jaarlijks twee studievergaderingen over een bepaald thema, een stoet van verlichte tractoren tussen Kerstmis en Nieuwjaar, een barbecue in de zomer en een ploegwedstrijd.

Topactiviteit

Onze topactiviteit is ongetwijfeld de Groene Doempfuif! Met dank aan oud-bestuursleden, onze leden, Groene Kringers uit andere gewesten, ouders van leden ... hebben we er dit jaar weer een geweldige editie van gemaakt! Traditiegetrouw koppelen we de fuif ook aan onze ploegwedstrijd, die de dag nadien plaatsvindt. Het is dus steeds een echt feestweekend.

[Lees verder onder de foto.]

Groene Kring Turnhout

Staat op het verlanglijstje

We willen heel graag eens gaan paintballen. Daarnaast dromen we er ook van om met z’n allen op weekend te gaan, bijvoorbeeld naar Friesland. Daar zouden we dan enkele bedrijven bezoeken en bijleren over de sector, en ons vooral heel hard amuseren. Tot slot willen we eens de nationale Groene Kringsport Held van ’t Veld winnen. We beginnen alvast te trainen!

Gewesttraditie

Zoals je al kon lezen, hebben we er een traditie van gemaakt om jaarlijks een tractorenrondrit te organiseren voor mensen met een beperking. Daarvoor werken we samen met dagcentrum Markdal en dienstverleningscentrum ‘t Zwart Goor uit Merksplas. Wij zorgen voor de tractoren, en de mensen met een beperking mogen dan meerijden om een onvergetelijke namiddag te beleven! De coronacrisis gooide wel roet in het eten, dus hebben we een alternatief bedacht: een stoet van verlichte tractoren. Beide activiteiten staan nu weer in onze jaarkalender, omdat ze allebei zo’n groot succes zijn!

Ledenbindingstip

Een barbecue organiseren is echt wel dé ideale activiteit! Zo brengen we alle leden nog eens samen en bedanken we iedereen die doorheen het jaar geholpen heeft. Dat wordt door iedereen geapprecieerd. Verder hebben we een Facebook- en Instagrampagina waarop we onze activiteiten, foto’s en allerlei andere leuke dingen posten. Neem zeker eens een kijkje!

Leuke anekdote

Er zitten grote eters in ons gewest, want als we eten bestellen, moeten we bijna altijd het dubbele vragen. Anders is er niet genoeg voor iedereen. Daarnaast kunnen onze leden ook goed drinken. Zo moesten we tijdens onze Groene Doempfuif de brouwer ‘s nachts uit zijn bed bellen omdat al het bier op was. Zoiets had hij nog nooit meegemaakt. Op onze fuif doen we trouwens ook altijd een ‘vang de flosh’. Wie de flosh vangt, krijgt een gratis emmer bier.