Gewestkern

Wij hebben een heel gevarieerde kern, met ongeveer evenveel mannen als vrouwen. Ook qua leeftijd is onze groep eigenlijk mooi verdeeld. Zowel oude rotten die het klappen van de zweep kennen, als jong bloed vol met frisse ideeën. We hebben voor ongeveer iedere landbouwsector een bestuurslid, zo zijn we zeker dat we bij het organiseren van activiteiten met iedereen rekening kunnen houden. Regelmatig proberen we ook nieuwe leden in onze kern te krijgen. We kijken dan naar de mensen die vaak aanwezig zijn en die goed in de groep liggen. Dat zijn dus de leden die zich écht willen engageren voor Groene Kring.

Onze leden

Ons gewest telt meer dan 100 leden en wordt  ieder jaar iets vrouwelijker. Het is misschien een idee om er binnenkort De Roze Kring van te maken. Dan trekken we weer meer mannelijke leden aan die proberen om van straat te geraken. Maar over het algemeen zijn onze leden vooral heel gevarieerd en geëngageerd. In ons ledenbestand vind je alle sectoren en alle leeftijden en dat zien we duidelijk op al onze evenementen. De laatste jaren is de gemiddelde leeftijd van onze leden enorm gedaald, dus de toekomst van Groene (of Roze) Kring Roeselare is wel verzekerd.

Activiteitenaanbod

Natuurlijk hebben we een startactiviteit! Meestal gaan we dan op bedrijfsbezoek. Daarnaast hebben we ook ieder jaar een voorjaarsbrunch en een aparte mannen- en vrouwenactiviteit, waarbij we dus op dezelfde avond twee activiteiten plannen. Iedere zomer organiseren we ook een zomer-BBQ met bedrijfsbezoek. Telkens weer hebben we hier veel volk, want je hebt tenslotte voor elk wat wils op zo’n activiteit. De rest van het jaar proberen we vooral gevarieerde activiteiten te organiseren. Studieavonden en fytobijscholingen, Groene Kringcafé en dit jaar misschien zelfs een stoet van verlichte tractoren.

[Lees verder onder de foto.]

Groene Kring Roeselare

Topactiviteit

De zomer-BBQ met bedrijfsbezoek. Als onze leden mogen gaan kijken hoe een ander het doet en ze krijgen er ook nog eten, dan krijg je iedereen uit zijn kot.

Staat op het verlanglijstje

Met ons gewest willen graag eens een daguitstap doen, misschien eens naar Vervaet en Agrifaq, of zaken als de fabriek van Kubota of Massey Ferguson. We willen echt eens een hele dag op stap zijn met onze leden en dingen bezoeken waar je anders nooit zomaar binnen raakt. En het feit dat we ondertussen veel en grote machines zien, is natuurlijk héél mooi meegenomen.

Gewesttraditie

Ondertussen is het al eventjes traditie dat iedereen cava drinkt op iedere activiteit, zowel de mannen als de vrouwen. In het verleden hebben we voor een evenement een iets te grote voorraad aangelegd. Die kunnen we natuurlijk niet laten vervallen en hij wordt dus met plezier weggewerkt. Voor de rest is er altijd een goeie sfeer op onze evenementen, maar dat hoort natuurlijk bij het DNA van Groene Kring.

Ledenbindingstip

Een zomerbarbecue organiseren is echt wel een goed idee! Het is dé ideale activiteit om iedereen gezellig samen te brengen. Daarnaast is het onderhouden van een goede interactieve WhatsAppgroep met de leden ook een meerwaarde. Wanneer daar veel interactie in is en ze van elkaar kunnen zien wie allemaal op de activiteit aanwezig zal zijn, kan dit de twijfelaars moeiteloos overtuigen om ook af te komen.

Leuke anekdote

Dat je auto best hard kan stinken als hij in een koeienstal gestaan heeft – dat vindt toch de mama van Klaas. Voor de rest zijn er eigenlijk weinig verhalen. Er zijn altijd veel aanwezigen op onze activiteiten, maar iedereen gedraagt zich. Dat maakt het ook leuk om te organiseren, je hoeft je nooit zorgen te maken over wat de leden gaan uitsteken.