De kern

Onze kern bestaat uit 15 Groene Kringers. Twee jaar geleden verwelkomde de kern Brecht Ceyssens en Brecht Schuurmans om de oude generatie te vervangen. Dat blijkt niet zo gemakkelijk te zijn, want de oude generatie vindt het zo gezellig dat ze er maar geen afscheid van kunnen nemen. Bijna gepensioneerd binnen de kern of niet, ze blijven nog steeds even actief als vroeger en trekken samen met het bestuur aan hetzelfde zeel. Dat is net het mooie aan onze kern, ondanks de (grote) leeftijds- en meningsverschillen hebben we toch steeds hetzelfde doel voor ogen. Dat maakt onze groep heel erg hecht en zorgt ervoor dat Groene Kring Neerpelt altijd tot het uiterste gaat. Ook de kernvergaderingen zijn altijd één groot feest! Er zal nooit iemand met dorst of honger naar huis gaan.

Activiteitenaanbod

Groene Kring Neerpelt is bekend om zijn drukke agenda. We proberen in de wintermaanden een viertal studievergaderingen te organiseren voor onze leden. Daarnaast organiseren we jaarlijks nog een jeneverdropping die ook steeds succesvol is. Enkele kernleden proberen samen met onze leden de weg terug te vinden. Als ze de juiste weg volgen, dan zouden ze de rest van de kern halverwege moeten tegenkomen om daar een lekkere hotdog te eten. Daarnaast organiseren wij ook nog bedrijfsbezoeken, een kajaktocht en een wijn- en bieravond. Nu en dan proberen we ook een buitenlandse reis te organiseren. Tot slot zijn ook de vrouwen van de bestuursleden actief, want zij organiseren regelmatig vrouwenactiviteiten.

Topactiviteiten

De meeste mensen kennen ons van onze Trekkertrek Noord-Limburg, die om het jaar georganiseerd wordt. Corona verstoorde de planning, maar naar lang wikken en wegen was de Trekkertrek in 2021 terug van weggeweest. Het feestje barstte los, want alle coronaregels waren net voordien verdwenen. Dit jaar zal de Trekkertrek opnieuw plaatsvinden op zondag 30 juli. Save the date, want ook dit jaar zal het weer een editie zijn om nooit te vergeten!

[Lees verder onder de foto.]

Groene Kring Neerpelt

Ledenwervingstip/ledenbindingstip

We bieden nieuwe leden het eerste jaar een gratis lidmaatschap aan. Op die manier kunnen ze ontdekken of Groene Kring iets voor hen is en of het iets voor hen kan betekenen. Ze worden van meet af aan betrokken bij alle activiteiten, zodat ze zich snel thuis voelen en de sfeer van Groene Kring Neerpelt kunnen opsnuiven.

Staat op het verlanglijstje

De droom van Groene Kring Neerpelt is om een grote buitenlandse reis te organiseren die enkele dagen duurt. Die reis zal bestaan uit bedrijfsbezoeken, zodat we gedachten en ervaringen kunnen uitwisselen met onze buitenlandse collega’s. Daarnaast gaan we zeker niet stoppen met het organiseren van talrijke activiteiten zodat we er dit jaar, maar ook alle andere jaren steeds een topjaar van maken!

Typisch aan ons gewest

Typisch aan ons gewest is dat er altijd voldoende eten en drinken zal zijn. Of het nu een studievergadering of een bedrijfsbezoek is, je zal altijd verzadigd naar huis keren. Wij hebben gemerkt dat er hierdoor steeds meer leden naar activiteiten komen. Ze appreciëren het dat we met de opbrengsten van de activiteiten ook allerlei dingen terug naar hen doen. Bovendien zorgt het er ook voor dat de sfeer maximaal blijft.

Anekdote

Op de trouw van ons bestuurslid Stijn Maes heeft Groene Kring Neerpelt een veiling gehouden. Allerlei attributen werden geveild, zelfs attributen voor in de slaapkamer. Veilingmeester van dienst was Tom Cuyvers, die helemaal opging in zijn rol. Hij had een hamer bij van 5 kg, je zou denken dat hij dit elke dag doet. Het publiek was enthousiast en kocht zonder enige moeite onze attributen. Nadien kreeg Stijn nog een ezel van ons cadeau. Die kan nog steeds bewonderd worden op het Winnerhof.

Wist je dat …

  • er op de editie van Trekkertrek Noord-Limburg 2021 drank bijgehaald moest worden? Hou 30 juli al maar vrij, want dan is het opnieuw zover!
  • Niels A opnieuw papa wordt?
  • Bert G dit jaar in het huwelijksbootje stapt en traditiegetrouw dus een ezel cadeau zal krijgen?
  • Groene Kring Neerpelt twee bekende Vlamingen in zijn gewest heeft die meedoen of meegedaan hebben aan Boer(in) zkt vrouw/man?
  • wij onze leden tijdens corona niet vergeten zijn en zij konden genieten van een heerlijke vleesplank als nieuwjaarscadeau?