Wat is de Stropoppenwedstrijd?

Tegen 22 augustus plaatsen we zo veel mogelijk stropoppen in Vlaamse velden. De week die daarop volgt, van 22 t.e.m. 29 augustus, kan iedereen op zoek gaan naar die stropoppen. Wij voorzien alvast een digitale kaart met daarop alle locaties!

Daarnaast publiceren we foto's van alle stropoppen op de Facebookpagina van Groene Kring Nationaal. De foto die tegen 29 augustus de meeste likes verzamelt, wint een prijs. Ook jouw gewest of provincie kan in de prijzen vallen, want het gewest en de provincie met de meeste stroppoppen winnen ook iets! 

 

Wat kan je winnen?

De stropop die meeste likes kan verzamelen op zijn foto wint een waardebon van 100 euro voor de Groene Kringwebshop.

Het gewest dat de meeste stropoppen plaatst, wint gratis drank (t.w.v. 200 euro) tijdens een gewestactiviteit en een consulent die komt tappen. 

De provincie die de meeste stropoppen plaatst, wint voor elke persoon die een stropop plaatste een T-shirt van Groene Kring.

 

Hoe kan je deelnemen?

Deelnemen aan de wedstrijd is eenvoudig. Volg onderstaande stappen.

Stap 1: Registreer je stropop voor 19 augustus.

Stap 2: Zet je stropop op tegen de ochtend van 22 augustus.

Stap 3: Neem een foto van je stropop en stuur die voor de zonsopgang van 22 augustus door naar communicatie@groenekring.be. Vermeld daarbij je naam en je gewest. 

Stap 4: Overtuig mensen om te stemmen op jouw foto in het fotoalbum dat verschijnt op de Facebookpagina van Groene Kring Nationaal.

Waarom zou je meedoen?

Er zijn veel redenen waarom je zou meedoen. We zetten er alvast enkele op een rij:

  • Je verspreidt de #boerentrots en dat willen we allemaal, niet waar?
  • Nu veel mensen vakantie hebben, is dit een uitgelezen kans om een groot publiek te bereiken. 
  • Groene Kring voorziet nationale promotie voor deze actie. Je hoeft zelf dus eigenlijk weinig te doen.
  • Je maakt kans op prijzen.

 

De stropoppen

Groot of klein, elke stropop is welkom.

Materiaal ter promotie

De 70 stropoppen die het eerst geregistreerd zijn, krijgen van ons een banner ter versiering, maar versier je stropoppen vooral zoveel je wilt! Daarnaast krijgen die 70 stropoppen elk ook 5 affiches ter promotie van de zoektocht. Hang ze gerust uit aan je raam en promoot mee onze actie.

Wettelijke richtlijnen/verzekering

Een stropop kan je niet zomaar overal plaatsen. Plaats je stropop altijd op privédomein. Daarnaast is reclame aan autosnelwegen verboden en af te raden aan gewestwegen. Informeer gerust bij je gemeente wat kan en wat niet.

Na het registreren van je stropop krijg je de mogelijkheid om via Groene Kring je materiaal te laten verzekeren.

 

Zo zag het eruit in 2019 en 2020

In 2019 en in 2020 kregen we al héél mooie stropopexemplaren te zien. Inspiratie nodig? Klik dan op het jaartal om de foto's van die editie te bekijken!