Bereken de financiële impact

Hieronder kan je een Excelsjabloon downloaden waarmee je de inkomsten en uitgaven van de huidige afgelaste evenementen kan vergelijken met de vorige edities. Belangrijk: vul bij de afgelaste editie alleen kosten in die niet gerecupereerd werden. Zo bereken je niet enkel het verlies van dit jaar, maar ook de gederfde winst. In het sjabloon kan je vier evenementen invullen. Heb je meer evenementen moeten annuleren, dan kan je het Excelbestand zelf aanpassen of meerdere malen invullen.

Laat Groene Kring Nationaal iets weten

Stuur het ingevulde Exceldocument zeker ook door naar je consulent! Zo krijgt Groene Kring een zicht op de totale financiële impact van al haar gewesten. Hiervoor hoef je niet te wachten tot de crisis achter de rug is, je mag elk evenement afzonderlijk doorsturen.

Overtuig je gemeente om de federale regels te volgen

We horen dat enkele gemeenten een eigen verbod op activiteiten uitvaardigen. Zoiets zien we liever niet gebeuren, want als alle gemeenten een eigen beleid voeren, bestaat de kans dat een gemeente uit voorzorg de quarantaine te ruim neemt en hier later op wil terugkomen als de federale regels versoepelen. Het zou dan toch zeer jammer zijn als jouw activiteit voor niets werd afgelast?

Merk je dat jouw gemeente strengere maatregelen neemt? Stuur je jeugdambtenaar, schepen van Jeugd en burgemeester dan een mailtje en deel je bezorgdheid hierover. Verwijs ook door naar deze webpagina van Bataljong waar meer uitleg gebundeld staat.