Het is heel belangrijk dat iedereen die bezwaar heeft tegen dit akkoord, dit ook laat weten. Daarom lijsten we nog een laatste keer op hoe je een bezwaar indient tegen het stikstofakkoord.  In het belang van de toekomst van onze sector is het belangrijk dat de Vlaamse regering elk van jullie hoort. Alle bezwaren zullen samen ongetwijfeld een oorverdovend signaal geven. Om zo’n bezwaar in te dienen, hebben we enkele handige hulpmiddelen voorzien.

1.  Een gepersonaliseerd bezwaar

Boerenbond ontwikkelde een tool die jou helpt om een bezwaarschrift in minder dan 10 minuten op te stellen. Deze tool neemt jou mee doorheen alle aspecten van het stikstofakkoord en geeft telkens een aantal voorstellen en argumenten weer die jij in jouw bezwaar kan opnemen. Deze tool is er voor zowel land- en tuinbouwers als sympathisanten.

Vul gerust enkele persoonlijke of bedrijfsspecifieke zaken aan. Zo geef je meer kleur aan je bezwaar.

2.  Een standaardbezwaar 

Tijdens het voorjaar krijgt elke land- en tuinbouwer wel te maken met een drukke periode. Heb je geen tijd om een gepersonaliseerd bezwaar op te stellen? Dan is dat geen probleem! Daarom schreven wij een standaardbezwaar . Het enige wat we van jou verwachten is om dit bezwaar te ondertekenen.

3.  Bezwaar voor niet-landbouwers

Ben je zelf geen landbouwer maar maak je je wel zorgen over de gevolgen van dit akkoord? Als slager, bakker, leerkracht, adviseur, … die zich zorgen maakt over de jobs in de agrovoedingsindustrie die dreigen te verdwijnen? Of gewoonweg omdat je de landbouw in Vlaanderen koestert? Dan kan jij ook een bezwaar indienen. Zoals hierboven vermeld kan dat via de tool, maar wij maakten ook een standaardbezwaar voor zij met weinig tijd. 

Nog één laatste tip. Vergeet zeker het bezwaar niet te bezorgen aan jouw gemeente! Dat kan via email of per post. De exacte gegevens vind je terug op de ‘openbaar onderzoek’-websitepagina van jouw gemeente. Vraag ook telkens een ontvangstbewijs.

 

Downloads