Na haar verhuis naar België kwam Lieke in 2016 in contact met Groene Kring. “Een jaar later, in 2017, ging ik als freelancer aan de slag, vooral voor het project buitenlandse stage. Eind 2018 stopte de consulent in Limburg en maakte ik de stap van freelancer naar vaste medewerker.”

Als consulent Limburg is Lieke verantwoordelijk voor de provincie Limburg en zorgt ze ervoor dat de drie pijlers van Groene Kring, namelijk beweging, belangenverdediging en opleiding voor jonge land- en tuinbouwers, in de provincie ondersteund worden. “Samen met vrijwilligers probeer ik de belangen van de Limburgse boeren op de nationale kaart te zetten.” Daarnaast schrijft Lieke ook artikelen voor Stiel, het magazine van Groene Kring, en is ze verantwoordelijk voor de Farm Run en enkele andere nationale projecten.

Boodschap voor vrijwilligers

Ook nu Lieke vast in dienst is bij Groene Kring, werkt ze nog voor het project buitenlandse stage. “Ik heb regelmatig contact met jonge landbouwers die op buitenlandse stage willen. Ik help hen bij het zoeken naar stagebedrijven, het aanvragen van een visum en het organiseren van de reis. Door bezig te zijn met al die verschillende dingen, is elke dag anders. En dat maakt werken voor Groene Kring zo leuk. Het is echt superdivers.”

Tot slot heeft Lieke nog een boodschap voor alle vrijwilligers van Groene Kring: “Blijf zo doorgaan. Dankzij jullie inzet kan Groene Kring bestaan en kunnen we mooie dingen doen voor de toekomst van jonge land- en tuinbouwers in Vlaanderen. Dikke merci!”