Wat vind je het leukste aan gewestvoorzitter zijn?  

“Iedere voorzitter is eindverantwoordelijke, dus de meeste druk komt bij hem terecht. Dat kan ook leuk zijn als een werkjaar goed verlopen is en iedereen tevreden terugkijkt. Ook plannen maken tijdens een vergadering vind ik zeer leuk, vooral als ze vervolgens succesvol uitgevoerd worden. Binnenkort zit mijn voorzitterschap erop en word ik opgevolgd door Dieter Louwagie. Hij zal dat ongetwijfeld goed doen, want Dieter is zeer capabel en zet zich steeds voor de volle 300% in. Dat voelen alle kernleden en ze appreciëren het enorm. Ik wens hem veel succes toe.”

Naar welke activiteit kijk je elk jaar het meest uit?

“Ongetwijfeld de startactiviteit, want die is de basis voor een geslaagd werkjaar en het is altijd leuk om elkaar weer te zien na een lange tijd. Bij Groene Kring Veurne is die startactiviteit een bedrijfsbezoek en we opteren altijd voor iets dat iedereen kan aanspreken. Een mooie opkomst geeft ook courage om er de maanden nadien helemaal voor te gaan.”

Thijs Debeer Veurne

Als je mag dromen: welke activiteit wil je ooit eens doen met het gewest?

“Naar Frankrijk of Nederland voor een bedrijfsbezoek zie ik wel zitten! Jammer genoeg is het praktisch zeer moeilijk om alle geïnteresseerde leden op hetzelfde moment mee te laten gaan. Vind maar eens een moment waarop alle boeren tijd hebben.”

Hoe plannen en organiseren jullie de activiteiten?

“Tijdens onze startkern tekenen we een rode draad uit voor de rest van het werkjaar: van startactiviteit tot wintervergaderingen, tot de enige echte Farmrun in de zomer. Vervolgens sturen we nog wat bij tijdens de bestuursvergaderingen die in de loop van het jaar plaatsvinden. Per activiteit proberen we steeds twee kernleden aan de duiden als verantwoordelijken, zo krijgt onze volledige kerngroep wat verantwoordelijkheid.”

Wie zijn de grappigste mensen in het bestuur?

“Iedereen heeft zijn kwaliteiten. Ons hele bestuur zorgt er in feite voor dat er wel wat wordt gelachen tijdens elke vergadering. Als ik echt iemand moet uitpikken, dan kies ik een oud-kernlid: Pieter Vermeersch. Bij iedere vergadering had hij wel een nieuwe anekdote over wat hij had uitgespookt. Als hij begint te vertellen, zijn uren schaterlachen verzekerd.”