Waarvoor is Groene Kring Ieper-Poperinge bekend?

“Groene Kring Ieper-Poperinge is een grote, leutige bende. We verenigen leden –merendeels landbouwers – in een groot gebied van de Westhoek. Heel wat kernleden hebben het familiebedrijf al overgenomen of zijn dat van plan. We vormen het ideale netwerk voor beginnende landbouwers, boerenzonen of boerendochters en iedereen die in de landbouw geïnteresseerd is.”

Wat is jullie succesformule?

“We zorgen voor voldoende variatie in onze activiteiten en gaan op zoek naar interessante bedrijven en onderwerpen voor vergaderingen. Daarnaast voorzien we in voldoende drankjes en versnaperingen tijdens vergaderingen. Als je dan een keer van je erf bent, mag het al wat chiquer zijn.”

Sinds wanneer ben je (kern)lid en hoe ben je lid geworden?

“In 2017 ben ik lid geworden. Anderhalf jaar later zat ik al in de kern. Ik ben lid geworden toen ik meegevraagd werd om te gaan bowlen in mijn eigen gemeente Langemark.”

"Zorg voor een aangename sfeer met een fris pintje en versnaperingen"

Stijn Baelde, voorzitter Groene Kring Ieper-Poperinge

Welke activiteiten zitten in jullie aanbod?

“We organiseren bedrijfsbezoeken op landbouwbedrijven of aanverwante bedrijven, bijvoorbeeld een plantenkwekerij, een serrestal op een melkveebedrijf en een nieuw aardappelverwerkend bedrijf. Daarnaast hebben we infovergaderingen rond onderwerpen zoals VLIF, aardappelen of fyto. Tot slot organiseren we daguitstappen en ontspannende activiteiten zoals bowlen, kerstmarkt, karabijnschieten of een spontane samenkomst. Jaarlijks organiseren we met enkele andere gewesten een nieuwjaarsdiner. Dat is te vergelijken met de Sint-Elooisfeesten van Landelijke Gilden, maar dan voor jonge boeren. De avond begint met een receptie en etentje en wordt afgesloten op de dansvloer. Onze meest winstgevende activiteit is een tractorpulling in augustus. Daar nodigen we de ouders van de kernleden op uit om hen te bedanken voor alle hulp achter de schermen en om de kernleden de ruimte te geven om deel te zijn van de kern. Uiteindelijk bedanken we nog de leden die komen helpen tijdens ons feestweekend, op gepaste wijze met een bedankingsactiviteit of leuk etentje.”

Heb je tips voor andere gewesten?

“Zorg voor voldoende variatie in het aanbod van je activiteiten. Kies interessante onderwerpen voor vergaderingen en bedrijfsbezoeken. Zorg tot slot voor een aangename sfeer met een fris pintje en versnaperingen.”