Waarom zouden jonge land- en tuinbouwers uit de buurt lid moeten worden bij Groene Kring Peer?  

“Voor sfeer en gezelligheid krijgt Groene Kring Peer een 10 op 10! Elke maand willen we een onvergetelijke activiteit organiseren. Daarnaast pakken we het ook graag eens serieuzer aan, bijvoorbeeld met onze infovergaderingen. We durven zelfs activiteiten en infovergaderingen te combineren tijdens ons weekend. Overdag bezoeken we dan enkele land- of tuinbouwbedrijven waar we vaak nieuwe dingen leren, ’s avonds is er een lekker etentje en nadien gaan we het beest uithangen op een leuke fuif.”  

 

Jullie staan bekend om het autovoetbalevenement. Hoe is dat ooit ontstaan?  

“Ooit hadden wij de ambitie om een Zwarte Cross in Vlaanderen te organiseren, net zoals in Nederland. Maar toen kwamen we in Nederland autovoetbal tegen, waardoor we onze ambitie een beetje hebben bijgesteld. Voor onze eerste editie hebben we het nog gecombineerd met moddervoetbal. Dat was onmiddellijk een schot in de roos. Het aantal deelnemers en toeschouwers groeide, we lieten een eigen bal maken en kregen veel belangstelling in de media. Vorig jaar deed zelfs Average Rob mee. Zijn ervaring kan je herbekijken op zijn YouTubekanaal. Hij vond het zo leuk dat hij al heeft laten weten dat hij er de volgende editie weer bij zal zijn.”  

"Voor sfeer en gezelligheid krijgt Groene Kring Peer een 10 op 10!"

Stef Hillen, voorzitter Groene Kring Peer

Wat is de ambitie van Groene Kring Peer?  

“We willen de jonge land- en tuinbouwers in de omgeving van Peer blijven vertegenwoordigen, maar we willen ook leuke activiteiten aanbieden. Eigenlijk willen wij dé vereniging zijn die jonge boeren en sympathisanten van de sector in Peer samenbrengt.” 

Wat is jullie ultieme tip voor ledenwerving?  

“Voldoende en leuke activiteiten organiseren vormt een stevige basis. Leden brengen vrienden mee, die dan op hun beurt lid worden. Zo krijg je er snel leden bij. Op twee jaar tijd is ons ledenaantal bijvoorbeeld met de helft gestegen. Ook branding is belangrijk. We hebben truien en petten laten maken met ons logo erop. Dat creëert een gevoel van verbondenheid bij de leden, maar wakkert ook de interesse aan bij niet-leden.”  

Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt met Groene Kring Peer?  

“De terugrit na een fuif verloopt niet altijd vlekkeloos. Dat mag je letterlijk nemen. Iemand kreeg het geniale idee om in een rioleringsbuis van 30 meter te kruipen die onder een weg doorloopt. Halverwege in de buis kwam hij tot de vaststelling dat er in die buis wat hoogteverschillen waren en dat er ook water doorliep. Kleine tip voor wie het ooit wil doen: er loopt water door een rioleringsbuis.”