Hoe ben jij bij Groene Kring terechtgekomen?

“Toen ik twaalf was leerde ik Groene Kring kennen omdat mijn oom lid was. Toen het gewest in onze regio uit elkaar viel, dachten wij er nieuw leven in te blazen, en zo geschiedde. De oude kernleden en de consulent reageerden heel positief en hielpen bij de opstart. Met een vermoeden van twee potentiële kernleden, gingen we op zoek naar andere jongeren in de buurt die mee het gewest wilden opstarten. Op de opendeurdag in de tuinbouwschool in Merchtem leerden we nog een laatste kernlid kennen, en zo is onze kern ontstaan.”

Hoe ziet jullie startactiviteit eruit?

“De startactiviteit bestaat voornamelijk uit bijbabbelen met een lekker drankje. Daarnaast geven we potentiële leden uitleg over wat Groene Kring juist is en wat wij als gewest graag willen betekenen in de toekomst. We vinden het belangrijk om onze leden te betrekken,door te vragen wat ze verwachten van Groene Kring en welke activiteiten ze willen doen. We krijgen nog veel tips van de oude kernleden, maar omdat de leden nu wat jonger zijn, willen we ook graag hun ideeën horen.”

"We vinden het belangrijk om onze leden te betrekken."

Siemen Beeckman, voorzitter Groene Kring Noordwest-Brabant

Welke activiteiten wil je dit jaar eens doen met je gewest?

“Er liggen nog geen activiteiten vast, maar het lijkt leuk om actieve activiteiten te organiseren, zoals paintball. Daarnaast vind ik het ook belangrijk om leerrijke activiteiten te organiseren, zoals een bedrijfsbezoek. Er staat wel een jaarlijkse activiteit vast: het standje op de jaarmarkt in Merchtem.  Dat hebben we van de vorige kernleden overgenomen. Ieder jaar verkopen we daar drank en hamburgers. Maar wat de eerste activiteit zal worden, is voorlopig nog een verrassing!”

Waarom moeten jongeren naar jullie Groene Kringgewest komen?

“We willen ons amuseren en activiteiten organiseren. We willen jonger volk uit de regio aantrekken. Onze sterkste troef is volgens mij dat we speels zijn en anders durven denken. We zitten in een grote regio, dus volgens mij is er een mogelijkheid dat veel jongeren zin hebben om zich aan te sluiten.”

Wat maakt Groene Kring interessant voor jou?

“Je leert er nieuwe mensen kennen en er hangt een leuke sfeer. Je werkt samen met je vrienden en dat maakt het extra leuk. Je verlegt je eigen grenzen. Bij een jeugdbeweging weet je dat je op anderen kan rekenen. Je bent samen één.“