Hoe ben je bij Groene Kring Agro terechtgekomen?

“Ik studeer voor een bachelor akkerbouw aan hogeschool Thomas More in Geel. Daar zijn heel wat studentenverenigingen, waaronder Agro Geel, de studentenvereniging van de landbouwrichtingen. Naast Agro Geel bestaat er ook Groene Kring Agro, een van de drie studentengewesten van Groene Kring. Het is eigenlijk niet meer dan logisch dat elk lid van Agro Geel ook automatisch lid wordt van Groene Kring Agro. Dat heb ik alvast gedaan! In Groene Kring Agro zitten bovendien vaak studenten die thuis in de sector zitten en die daar ook al aangesloten zijn bij een ander Groene Kringgewest.”

Doen jullie veel activiteiten?

“We proberen jaarlijks een vijftal activiteiten te organiseren. Nu beginnen we ons jaar steeds met een ontmoetingsavond. We organiseren vooral bedrijfsbezoeken bij boeren in Geel en lezingen door bedrijven. Daarnaast gaan we ook steeds naar de studentenverbroedering van de drie studentengewesten van Groene Kring. Dat is zonder enige twijfel het hoogtepunt van het studentenjaar!”

"De studentenverbroedering is echt het hoogtepunt van het jaar voor een studentengewest."

Sam Euben, Groene Kring Agro

Wat maakt een studentengewest zo anders dan een ‘gewoon’ Groene Kringgewest?

“Doordat onze kernleden jaarlijks wisselen, is het telkens een beetje zoeken hoe het jaar er zal uitzien. Een werkjaar is bij ons ook wat korter dan bij andere gewesten, want we stoppen al in juni omdat de studenten tijdens de zomermaanden naar huis gaan. Onze activiteiten vinden bovendien meestal plaats op een weekdag, want ook in het weekend zijn er bijna geen studenten meer in Geel. We proberen wel samen te werken met andere gewesten, zoals Groene Kring Geel, om ons aanbod aan activiteiten toch een beetje uit te breiden.”

Hoe ziet jullie kern eruit?

“Elk jaar is er een nieuwe voorzitter. Eén lid van het praesidium van Agro Geel neemt altijd de functie ‘Groene Kring’ op zich. Die persoon wordt dat jaar automatisch de voorzitter van Groene Kring Agro. De rest van onze kern bestaat ook altijd uit praesidiumleden.”

Wat was jouw leukste Groene Kringervaring?

De studentenverbroedering! Ik had er al veel goede verhalen over gehoord, maar dit jaar ben ik er voor het eerst naartoe gegaan. Het was echt een superleuke en gezellige avond, waar ik veel andere studenten heb leren kennen. Uiteraard verloopt die avond ook met de nodige pintjes, want dat hoort erbij in het studentenleven, zeker?”