Waarom ben jij voorzitter geworden?

“Een jaar of vier geleden zeiden enkele personen die in de kern zaten dat ze in mij een goede voorzitter zagen. Volgens hen kan ik rustig blijven op de gepaste momenten en gematigder optreden wanneer nodig, zonder mijn mening op te dringen. Ik heb dan besloten om me kandidaat te stellen, want Groene Kring Maaskant is een gewest waar gezelligheid en vriendschap centraal staan.”

Wat is de grootste wens van Groene Kring Maaskant?

“Onze gewestkern vindt het belangrijk dat we nieuwe leden blijven aantrekken en motiveren. Over de jaren heen hebben we heel wat opgebouwd op het vlak van evenementen, sfeer en gezelligheid. De waarde die wij aan ons gewest hechten en de passie die wij hebben, willen we dus zeer graag doorgeven aan de nieuwe generatie. Zo blijft Groene Kring Maaskant steeds Groene Kring Maaskant zoals het al jaren bestaat.”

Pieter Moermans Maaskant

Wat is de beste activiteit die jullie ooit georganiseerd hebben?

“We hebben al allerlei goede activiteiten georganiseerd, maar een van de topactiviteiten is onze trekkertrek. De beste editie was de laatste voor het coronatijdperk. Ook de fuif was toen een absolute voltreffer. Het leuke is dat we volk trekken van alle leeftijden, maar ook van over de landsgrenzen heen. Alhoewel, het optreden van Rowwen Hèze van vorige zomer mag ook niet onderdoen. De waslijn in het midden van de tent was gevuld met kapotte kleren en iedereen hing van top tot teen vol met varkensstift. Zowel ons publiek als de kern heeft zich die avond ontzettend goed geamuseerd. We hebben toen meer dan 1800 toeschouwers gehad. Het was een feest om U tegen te zeggen!”

Hoe zorgen jullie er met de kern voor dat jullie een hechte groep zijn?

“Er is altijd vlaai als we een kernvergadering hebben. Daarnaast hechten we ook enorm veel belang aan de variapuntjes. Dan beginnen we te zeveren over van alles en nog wat, maar vaak wel over zaken die ons hechter maken als groep. Tot slot proberen we steeds om nieuwe kernleden op een goede manier te verwelkomen en om de aftredende kernleden uit te zwaaien met, bijvoorbeeld, een uitstap.”

Welke tips en tricks hebben jullie voor andere gewesten?

“Voorzie in voldoende activiteiten voor je leden. Dat kunnen grote activiteiten zijn, maar ook kleine. Het is wel een feit dat machines altijd veel volk trekken. Daarnaast proberen we langs te gaan bij boerenzonen of -dochters die 16 worden. Zo weet iedereen wie wij zijn en wat we doen.”