Hey Maarten, stel je nog eens kort voor?

“Ik ben bijna dag op dag drie jaar ondervoorzitter bij Groene Kring. Ik groeide op op een melkveebedrijf met 120 melkkoeien in Dilsen-Stokken. Momenteel werk ik als vertegenwoordiger, maar ik heb grote ambitie om volledig in de landbouwsector te stappen. Als hoogste vrijwilliger bij Groene Kring verdedig ik voornamelijk de belangen van jonge land- en tuinbouwers in Vlaanderen.”

Helaas vertrekt Bram als voorzitter van Groene Kring. Wat wordt jouw rol de komende tijd?

“Het is uiteraard jammer dat Bram zijn vertrouwde post verlaat, maar ik ga samen met het sterke Groene Kringteam de motor van de organisatie draaiende houden. Als gezicht van Groene Kring is het mijn taak om in te zetten op onderhandelingen en om de belangen van jonge boeren dagelijks te verdedigen. Daarnaast wil ik vooral optreden als vertrouwenspersoon, zowel voor de leden als voor het consulententeam.”

Jij wordt nu interim-voorzitter van Groene Kring, waar liggen je prioriteiten?

“Er liggen teveel dossiers op tafel die impact hebben op jonge boeren, zoals PAS en MAP, en het is van essentieel belang dat daar geen laag stof over komt te liggen. Iemand moet aan het roer staan om gesprekken te blijven onderhouden en belangen te behartigen. Ik zie het als mijn persoonlijke missie om elke dag een betere toekomst voor jonge boeren te creëren.”

Heb je een bepaald doel voor ogen?

“In afwachting van een nieuwe voorzitter zorg ik ervoor dat Groene Kring intern blijft draaien om zoveel mogelijk invloed te hebben op de boerenbuitenwereld. We willen uiteraard praten met elke beleidsmaker om zo de stem van jonge boeren te laten doordrukken. Het is niet mijn taak als interim-voorzitter om grootse dingen te veranderen. Het is echter wel mijn doel om lopende zaken altijd in beweging te houden. Als er een nieuwe voorzitter is, kunnen we uiteraard weer op kruissnelheid komen.”

Wat is jouw boodschap aan de leden?

“Ik ben 100% zeker dat ik ons boerenhart snel kan laten slaan en dat ik Groene Kring op haar pootjes zal houden. Ik ben altijd bereikbaar voor vragen, bezorgdheden of opmerkingen. Mijn telefoon ligt altijd dicht bij mij.”

Grijp jouw kans om voorzitter te worden!

Al altijd de schoonste beweging van de landbouwsector willen leiden? Grijp dan nu je kans!