Wat maakt Groene Kring interessant voor jou?

Groene Kring biedt allerlei voordelen, bijvoorbeeld op het vlak van opleidingen. Daarbij denk ik vooral aan de praktijkcursus lassen of KI. Ondertussen ben ik al veel jaren lid en daar heb ik nog steeds geen spijt van! Ik heb heel wat nieuwe mensen leren kennen en die zijn goede vrienden geworden. Groene Kring brengt mensen uit de landbouwsector samen en zorgt ervoor dat onze jonge boeren nog toekomstperspectief hebben. Als lid ben je altijd op de hoogte van het politieke en het technische landbouwnieuws. De sector heeft de laatste jaren een aantal tegenslagen gekend. We steunen elkaar allemaal door dik en dun.

Waarom is Groene Kring Mol uniek?

We zijn een hechte vriendengroep. Al onze leden kijken ernaar uit om elkaar weer te zien. Dat merken we doordat er heel wat leden altijd naar al onze activiteiten komen. Onze nieuwe leden voelen zich hier bovendien direct thuis. Zij worden al snel vrienden. We vinden het ook heel belangrijk dat iedereen zich hier goed voelt.

Laurens Van den Borre Groene Kring Mol

Hoe verdeelt de kern de taken??

Iedereen heeft zijn eigen taken en weet wat hij of zij moet doen voor een activiteit. Zo hebben we een communicatieverantwoordelijke, een aantal afgevaardigden voor de provinciale kern en zelfs een drankverantwoordelijke. We werken met zo’n functiesysteem om discussies te vermijden. Als iedereen zijn steentje bijdraagt, loopt het veel vlotter en komt alles altijd in orde.

Welke toekomstplannen heeft Groene Kring Mol?

We willen ervoor blijven zorgen dat onze jonge boeren zich thuis voelen en zich kunnen amuseren, eventjes alle kopzorgen opzij schuiven en genieten met de bende! We krijgen steeds meer leden, daar zijn we blij om. En om de helpers van onze trekkertrek te bedanken voor hun inzet, willen we graag eens met hen op weekend gaan.

Hoe ziet jullie jaarprogramma eruit?

We hebben een heel gevarieerd jaarprogramma. Zo hebben we een dropping, een kerstboomverkoop, een trekkertrek ... Daarnaast mogen we de verschillende landbouwdossiers niet uit het oog verliezen, dus organiseren we ook enkele vergaderingen. De uitdaging is om hier een goed evenwicht in te zoeken. Dat lukt ons voorlopig zeer goed. We hebben vaste activiteiten, maar als onze leden een leuk idee hebben, bekijken we zeker wat de mogelijkheden zijn.