Hoe ben je bij Groene Kring Zwalm-Zottegem terechtgekomen?

“Mijn ouders waren vroeger ook bij Groene Kring, in het gewest Zwalm-Zottegem. Ook toen ze geen lid meer waren, gingen ze nog elk jaar nog naar de BBQ en zo kwam ook ik in contact met het gewest. Toen ik oud genoeg was om zelf lid te worden, stonden mijn vrienden en familie erop dat ik eens zou meegaan naar Groene Kring. Mijn neef nam me mee naar mijn eerste activiteit, dat was de nieuwjaarsreceptie.”

Naar welke activiteit kijk je jaarlijks het meeste uit?

“Naar onze trekkertrek. Omdat deze activiteit een hele hoop organisatie vraagt, ben je er al vroeg in het werkjaar mee bezig. Sommige andere activiteiten vragen ook veel werk, waardoor je ze al goed van tevoren begint te plannen. Dit jaar wordt het een uitdaging om een veld te zoeken voor onze trekkertrek, maar dat vind ik ook net het leukste aan zulke activiteiten.”

"Uit ervaring leren we bij"

Joris de Medts, voorzitter Groene Kring Zwalm-Zottegem

Hoe plannen en organiseren jullie de activiteiten?

“We vergaderen regelmatig. Veel van de activiteiten en hun voorbereidingen lopen vlot, omdat we ze konden overnemen van de vorige generatie. Maar dat betekent niet dat we doorheen de jaren niets hebben bijgeleerd, integendeel zelfs! Uit ervaring leren we bij. We hebben bijvoorbeeld eens een trekkertrek moeten organiseren in zeer slechte weersomstandigheden. Toen hebben we een groot stuk plastic over het veld gelegd om het zo droog mogelijk te houden. Bij de grote evenementen kunnen we altijd rekenen op de hulp van onze leden. Omdat we een grote groep zijn, hebben we een hele hoop helpende handen.”

Wat zijn de toekomstplannen van Groene Kring Zwalm-Zottegem?

“Niets speciaals. Ik hoop dat de groep blijft zoals die nu is, zodat we als een geoliede machine verder kunnen werken. Misschien kunnen we dit jaar een extra activiteit doen om nieuwe leden aan te trekken. Ik denk aan iets kleins en laagdrempeligs, zoals een pintjesavond. Eén van onze werkpunten is om activiteiten vroeger in elkaar steken. Soms beginnen we te laat met alles te regelen, bijvoorbeeld de locatie voor het ledenweekend, en dan vormt het nog een hele uitdaging om iets goeds te vinden.”

Wat maakt jullie gewest zo uniek?

“Met ongeveer 40 actieve leden zijn we een klein gewest dat enorm hecht is. Het is altijd leuk en gezellig en iedereen helpt goed mee op de evenementen.”