Dag Jens. Hoe ben je bij Groene Kring terechtgekomen?

"Mijn interesse in groene kring is begonnen enkele jaren geleden op de lokale ploegwedstrijd. Ik ben zonder te twijfelen lid geworden van Groene Kring Hoogstraten. Na één jaar werd mij gevraagd of ik kernlid wou worden, en dat heb ik dan ook gedaan. Tot op vandaag ben ik daar zeer blij mee."

Waarom heb je ervoor gekozen om voorzitter van gewest Hoogstraten te worden?

"Ik had zelf niet verwacht dat ik voorzitter zou worden, want ik zat nog niet zo lang in de kern toen het ter sprake kwam dat de toenmalige voorzitter zijn fakkel zou doorgeven. Eerlijk gezegd had ik er niet aan gedacht om mij kandidaat te stellen, maar de andere kernleden vonden mij blijkbaar wel geschikt. Ik was aanwezig op zo goed als iedere activiteit en ik stond altijd klaar om een helpende hand te bieden. Dat waren volgens hen de doorslaggevende redenen om deze belangrijke taak aan mij toe te vertrouwen. Ondertussen ben ik bezig aan mijn derde jaar als voorzitter en ik geniet er enorm van. Ik doe mijn uiterste best om deze taak zo goed mogelijk te volbrengen, ook al is dit niet altijd zo vanzelfsprekend. Gelukkig hebben we een enorm sterke kern, waar ik altijd op kan terugvallen."

"Bij Groene Kring Hoogstraten zijn we één grote vriendengroep."

Jens Brosens, voorzitter Groene Kring Hoogstraten

Welke activiteit maakt Groene Kring Hoogstraten zo uniek?

"Ongetwijfeld onze kerstrun. Elk jaar organiseren wij rond de kerstperiode een stoet met verlichte tractoren doorheen het mooie Hoogstraten en omstreken. We vertrekken dan op de veiling in Hoogstraten en trekken naar verschillende dorpen, waar de mensen altijd enorm enthousiast zijn. Dat is uiteindelijk waarvoor we het doen. Na de stoet drinkt iedereen nog een drankje, en we weten allemaal dat dat uitdraait op een dik feest!"

Hoe zie jij de toekomst met Groene Kring Hoogstraten?

"Bij Groene Kring Hoogstraten zijn we één grote vriendengroep en we willen dat ook zo houden. We proberen dit nog meer te versterken door voldoende activiteiten te organiseren, en af en toe ook een nieuwe activiteit uit te proberen. Als onze leden een leuk idee hebben, mogen ze dit ook altijd meedelen. Dan bekijken we met de kernleden of het praktisch haalbaar is. Bij ons heeft iedereen dus inspraak. Zo krijgen de leden ook het gevoel dat er naar hen geluisterd wordt en dat hun mening echt telt."

Heb je nog tips voor andere gewestvoorzitters?

"Gewoon jezelf blijven en geen gekke dingen doen. Probeer zoveel mogelijk aanwezig te zijn op alle activiteiten, zodat je een bekend gezicht wordt in je gewest. Zo weten de leden je sneller aan te spreken als ze met vragen zitten. Een laatste tip is: geniet ervan! Je krijgt de kans om enorm veel nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe vriendschappen op te bouwen."