Waarom ben jij voorzitter geworden?

"Ik zat al enkele jaren in de kern toen we in 2012 een ploegwedstrijd organiseerden op een perceel van mij. Tijdens die wedstrijd heb ik veel geholpen en dat werd opgemerkt. De anderen zagen een potentiële opvolger in mij. Toenmalig voorzitter Stefaan Heirman en de andere kernleden overtuigden me om voorzitter te worden. Stefaan heeft nadien nog enkele jaren meegedraaid en me de kneepjes van het vak geleerd. Dat heeft me enorm geholpen."

Waarom is Groene Kring Dendermonde uniek?

"Ons gewest is een mix van jong en oud, en we hebben gevarieerde activiteiten. Tijdens elke activiteit bieden we onze leden een drankje aan en tijdens sommige activiteiten – zoals onze jenevertocht – zijn dat meerdere drankjes. Die jenevertocht is trouwens een vaste waarde in ons jaarprogramma."

"Onze traiteur weet dat ons publiek meer eet dan op een gemiddeld eetfestijn."

Jan Claessens, voorzitter Groene Kring Dendermonde

Naar welke activiteiten kijk je elk jaar het meest uit?

"Ons jaarlijks eetfestijn met beenham of vol-au-vent met frietjes brengt steeds jong en oud samen. Onze vaste traiteur weet dat ons publiek net wat meer eet dan op een gemiddeld eetfestijn. Ook de jaarlijkse jenevertocht is iets wat ik niet wil missen. Het is altijd een gezellig samenzijn terwijl we al wandelend door de velden de kou trotseren, met een glaasje jenever in de hand."

Welke toekomstplannen heeft Groene Kring Dendermonde?

"Sommige activiteiten willen we gewoonweg behouden, bijvoorbeeld onze ledenbarbecue. Die vindt steeds plaats op een zondagmiddag, zodat iedereen aanwezig kan zijn. Er is dan ook steeds een springkasteel voor de kinderen van onze oudere leden. Daarnaast staat er nog van alles op ons verlanglijstje. We zouden graag eens op weekend gaan. Daarbij denken we aan een weekend vol ontspanning met ook wat leerrijks, zoals een bedrijfsbezoek. We willen ook graag eens een Held van ’t Veldwedstrijd organiseren. En tot slot willen we een partybus huren om met z’n allen naar een Groene Kringfuif te gaan."

Welke tips zou je geven aan andere gewesten?

"Gezellig samenzijn valt niet te onderschatten. Toch is het is niet altijd gemakkelijk om leden samen te krijgen. Daarom vragen we feedback aan onze leden. Via een poll in de ledengroep vragen we waar ze interesse in hebben en na een activiteit vragen we wat ze ervan vonden. Die input helpt om activiteiten te organiseren die je leden echt interessant vinden."