Hoe ben je bij Groene Kring terechtgekomen?

“Ik ben er eigenlijk ingerold. Toenmalig gewestvoorzitter Andy Van Rossem kwam bij me langs en vroeg of ik wou starten bij Groene Kring. Ik ben toen lid geworden, samen met mijn zus, maar in het begin kende ik er niemand anders. Na twee jaar ging ik in het bestuur en toen Andy stopte als voorzitter, heb ik zijn fakkel overgenomen.”

Wat was je leukste ervaring bij Groene Kring?

“Dat was zeker de nationale Groene Kringreis naar Californië in 2018. Die reis was een mooie combinatie van bedrijven bezoeken, cultuur opsnuiven en plezier maken. We hebben allerlei soorten bedrijven gezien, bijvoorbeeld eentje waar ze nog 200 koeien met de hand melken, maar ook eentje waar er 8000 koeien gemolken worden met behulp van een carrousel. ‘s Avonds was er altijd tijd voor een stapje in de wereld. Het was de reis van ons leven!”

Astrid De Cock Lokeren

Je gewest organiseert jaarlijks de After Maïs Party . Hoe pakken jullie die aan?

“De praktische dingen regel ik vooraf met enkele andere kernleden. We proberen de basis van de fuif grotendeels dezelfde te houden, maar steken er ook steeds iets nieuws in. Meestal zijn het de mannen die iets uitwerken. Dit jaar hebben ze bijvoorbeeld het podium van de dj onder handen genomen.

De fuif is trouwens goed voor onze ledenwerving, want nadien hebben we altijd nieuwe inschrijvingen. Ook de huidige leden helpen graag tijdens de fuif en zijn trots om er deel van uit te maken.”

Wat staat er op het verlanglijstje van je gewest?

“Onze fuif draait enorm goed, dus nu is het de kunst om dat zo te houden. Het zal ook belangrijk zijn om de nieuwe kernleden er mee in te betrekken en te leren hoe zo’n fuif draait. Op zo'n evenement zie je bovendien wie je zou kunnen polsen om kernlid te worden. Je krijgt een beeld van wie goed helpt en zich smijt voor groene Kring.”

Organiseren jullie soms nieuwe activiteiten?

“Ja, dit jaar hebben we voor het eerst een tweedaagse georganiseerd. Het idee kwam van kernleden die gestopt zijn en er zelf nooit eentje hebben kunnen organiseren. Op deze tweedaagse hebben we bedrijven bezocht in verschillende sectoren: akkerbouw, melkvee en wijnbouw. ’s Avonds zijn we uitgeweest naar een café in Eindhoven. De activiteit was goed voor de sfeer, want we zijn een hechte groep geworden. Zo’n tweedaagse willen we dus nog wel eens organiseren!”