Dag Annelies. Wat vind je het leukst aan gewestvoorzitter zijn?

“Normaal gezien heb je als voorzitter de eindverantwoordelijkheid over alles wat gebeurt in het gewest. Omdat Midden Oost-Vlaanderen een kleine kern heeft, voel ik dat eigenlijk zo niet aan. Ik vind het vooral leuk om samen met het bestuur activiteiten te organiseren waar we ons uiteindelijk zelf gigantisch hard amuseren en ook nog eens bijleren.”

Wat maakt jullie Groene Kringgewest zo uniek?

“Ons gewest ligt in een gebied waar jonge land- en tuinbouwers niet zo talrijk aanwezig zijn. Dat zorgt ervoor dat we leden aantrekken van een bredere omgeving en dat ons gewest bestaat uit leden met een vrij uiteenlopend interessegebied. Van akkerbouw of boomkwekerij tot rundvee of varkenshouderij. Je hoeft niet veel moeite te doen om iedere sector te vinden bij ons.”

"De volgende uitdaging is eens een evenement op grotere schaal organiseren om onze kas wat te vullen."

Annelies Thienpont, voorzitter Groene Kring Midden Oost-Vlaanderen

Hoe ziet jullie jaarprogramma eruit?

“We proberen doorheen het jaar zoveel mogelijk verschillende activiteiten te organiseren. We focussen op ontspannende activiteiten als bowlen, een boerenquiz of pintjesavond, maar ook op leerrijke activiteiten zoals studieavonden en bedrijfsbezoeken. Vorig jaar bezochten we bijvoorbeeld Inex en een geitenmelkveebedrijf.”

Als je nu direct mocht kiezen, welke activiteit zou je dan doen met je gewest?

“We zijn nu maar net iets langer dan een jaar bezig, dus veel van de activiteiten die we organiseren doen we voor het eerst. De volgende uitdaging voor ons gewest is eens een evenement op grotere schaal om onze kas een beetje te vullen. Een daguitstap met verschillende bedrijfsbezoeken lijkt me ook wel heel leuk om nog eens te doen.” 

Hoe zorgt de kern ervoor dat jullie een hechte groep vormen?

“Onze kern bestaat nog maar uit vijf leden, dus we zijn allemaal enorm betrokken bij de organisatie van alle activiteiten. Het is zo gegroeid dat iedereen een beetje eigen taakjes heeft, maar in het algemeen beslissen we samen. Dat is volgens mij wat van ons een hechte groep maakt.”