Hoe ben jij bij Groene Kring terechtgekomen?

“Een voormalig bestuurslid kwam langs bij mij en nodigde me uit op de volgende activiteit. Ik was supernieuwsgierig naar wat Groene Kring exact inhield en ben dan even een kijkje gaan nemen. Omdat ik het zo leuk vond, ben ik uiteindelijk naar alle andere activiteiten blijven gaan. Een jaar later ging ik al mee op nationale reis en werd ik bestuurslid.”

Welke activiteiten organiseert jullie gewest?

“We organiseren allerlei activiteiten, zoals bedrijfsbezoeken, studievergaderingen en hier en daar eens een ontspannende activiteit. Er is bijvoorbeeld ieder jaar een nieuwjaarsreceptie en een brouwerijbezoek. Binnenkort komt de heuse testbankavond eraan. Hiermee hopen we onze kas te spijzen.”

"Er is altijd wel iemand die je wil helpen."

Alexander Van Acker, voorzitter Groene Kring Torhout

Waarvoor staat Groene Kring Torhout?

“Groene Kring Torhout staat voor één woord: samenhorigheid. Als de jonge land- en tuinbouwers van de toekomst samenwerken en elkaar helpen door informatie over de actualiteiten uit te wisselen en door samen bepaalde uitdagingen aan te gaan, kunnen we zoveel meer bereiken. Het mooie is dat iedereen, ook niet-landbouwers met een hart voor onze stiel, steeds welkom zijn bij ons.”

Welke dromen heeft het gewest?

“We zouden echt graag eens met de bus naar een tractorpulling gaan die voor ons wat verder uit de buurt ligt, bijvoorbeeld in Etten-Leur of Zele.”

Welke tips heb je voor andere gewesten?

“Probeer om niet te snel op te geven, zelfs niet wanneer de gewestwerking niet van een leien dakje loopt. Ieder gewest heeft wel eens een mindere periode, maar dan mag je niet bij de pakken blijven zitten. Blijf de leden inspireren met interessante activiteiten en blijf de ledenvoordelen in de verf zetten. Je kan ook altijd terecht bij de bestuursleden of een naburig gewest wanneer je nood hebt aan extra inspiratie of ondersteuning. Je staat er nooit alleen voor, want er is altijd wel iemand die je wil helpen.”