Van 2 tem 9 juni pakken we onze valiezen en trekken we met de bus richting Denemarken. Het land is bijna anderhalf keer zo groot als België, namelijk 43.094 km² en bestaat uit heel wat eilanden. Het grootste deel van de bevolking leeft er in stedelijke gebieden. Denemarken heeft een landelijk karakter en telt 42.000 landbouwbedrijven.  

Tijdens deze Groene Kringreis kom je meer te weten over de verschillende landbouwsectoren in Denemarken, maar ook over sectoren waar wij minder vaak mee in contact komen. Ook cultuur, met een bezoek aan de hoofdstad Kopenhagen, zal niet ontbreken! 

De inschrijvingen zijn afgesloten

Denemarken in een notendop

  • Ligging: Vanuit België geraak je even snel in Denemarken als in het Zuiden van Frankrijk! De afstand tussen  Brussel en Kopenhagen is 930 kilometer. 

  • Landschap: Denemarken is het meest zuidelijk land van Scandinavië. Het land wordt omgeven door water, namelijk de Noordzee in het Westen, Skagerrak in het Noorden en Kattegat en de Oostzee in het Oosten. Enkel het zuidelijke deel grenst aan Duitsland. Er zijn verschillende landschappen te bespeuren. Over het algemeen heeft Denemarken een vlak landschap, met in het zuiden een waddengebied en polders, in het noorden landtongen, in het oosten heuvels en de Deense fjorden.

  • Bezienswaardigheden: Plaatselijke land- en tuinbouw (akkerbouw, melkvee, vleesvee, varkenshouderij, pluimvee, viskwekerij …), Kopenhagen, de natuur ... 

  • Proeven: In Denemarken houden ze van lekker eten, hoera! Typisch Deense gerechten zijn Smørrebrød, Flødeboller, Flæskesteg, Rød Pølse, Frikadeller, verse vis … 

Wat zullen we doen tijdens de reis?

Heel wat landbouwbedrijven bezoeken, anders zouden we Groene Kring niet zijn, toch? Zo brengen we bezoeken aan akkerbouw-, en melkveebedrijven, tuinbouwbedrijven ... en aan verschillende fabrieken. Ook andere sectoren, zoals de visserij, laten we niet onberoerd. Daarnaast zullen we Denemarken in al zijn glorie leren kennen! We snuiven de sfeer op in Kopenhagen en doen af en toe een actieve uitstap. 

 

 

Zo zagen onze vorige reizen eruit