Groene Kring organiseert de starterscursussen 
in samenwerking met AgroCampus vzw.  

Voor praktische en organisatorische vragen kan je steeds bij hun terecht.
016 28 61 16   -   info@agrocampus.be  -  www.agrocampus.be

 

Het actueel aanbod en 

inschrijven via 

AgroCampus vzw

Type A

Algemene starterscursus

Je krijgt de basiskennis van de landbouwwetgeving mee en ontwikkelt de eerste inzichten in financieel beheer en ondernemerschap. Ook de verschillende aspecten van de bedrijfsovername komen aan bod.

 

Voorbereiding op installatieproef 

Terugkomavond

Ter voorbereiding van de installatieproef organiseren we eenmaal per jaar een terugkomavond in elke provincie. Deze avond zullen alle belangrijke punten, zowel rond het schriftelijk als het mondeling examen, nog eens op een rijtje worden gezet.

Type B

Sectorspecifieke cursus

Met deze cursus kan je je specialiseren in de sector van je (toekomstig) bedrijf. Je hebt een ruime keuze aan specialisatiecursussen: rundvee, hoevetoerisme, melkvee, akkerbouw, tuinbouw, pluimvee ... 

 

mondeling en schriftelijk

Installatieproef

De installatieproeven worden tweemaal per jaar in elke provincie ingericht. Deze proeven bestaan uit een mondeling en schriftelijk gedeelte.

Praktische ervaring

De stage

Om de nodige praktische ervaring op te doen, krijg je de kans om een stage te volgen in een sector naar eigen keuze. Je kan hierbij je eigen stagebedrijf kiezen. Tijdens je stage kom je in aanraking met alle aspecten van een hedendaags landbouwbedrijf, van theorie tot praktijk. Steek je handen dus maar uit je mouwen!