logo

Wat doet Landmobiliteit?

Landmobiliteit wil jonge starters in contact brengen met gezonde bedrijven die geen opvolging hebben. Zo willen we een bedrijfsoverdracht mogelijk maken en trachten we landbouwgrond in de landbouwsector te houden.

Overnemers en overlaters kunnen zich aanmelden via deze website. Aan de hand van een persoonlijk traject wordt er gekeken welke bedrijfsoverdrachten mogelijk zijn.

Omdat zo’n bedrijfsovername een grote impact heeft op het leven van zowel de overnemer als overlater, wordt er niet over één nacht ijs gegaan. Zowel het begeleidings-, het koppel-, als het natraject verlopen volledig op het tempo van de deelnemers. 

Waarom is Landmobiliteit er?

De meeste landbouwers laten hun bedrijf na aan een familielid, maar in praktijk lukt dit steeds minder. 88 procent van alle landbouwers ouder dan 50 jaar heeft geen opvolger.

Tegelijk is het voor veel beginnende boeren erg moeilijk om een bedrijf op te starten, zeker wanneer men niet kan berusten op het werk van vorige generaties. Daarom wil Landmobiliteit deze twee groepen samenbrengen. 

Voor wie is Landmobiliteit er?

Wie zijn onze partners?

Groene Kring

De grootste overkoepelende jongerenorganisatie in de Vlaamse land- en tuinbouwsector is de drijvende kracht achter het project Landmobiliteit.

Departement Landbouw en Visserij

Werkt aan (H)eerlijk voedsel in Vlaanderen. Daarnaast werkt het departement nog aan een economisch weerbare en klimaatslimme landbouw en visserij. Ze zoeken daarbij naar innovatieve oplossingen en verbinden producenten met de voedselbewuste consumenten.

Provincie Antwerpen

Provincie Antwerpen steunt het project Landmobiliteit financieel en inhoudelijk omdat het uitvoering geeft aan agrarische herontwikkeling, een beleidslijn van de provincie. De provincie stelt haar landbouwkompassen ter beschikking van het project.

Kenniscentrum Bedrijfsopvolging (KCBO)

Het KCBO biedt een unieke aanpak en dienstverlening op maat van agrarische familiebedrijven. Door coaching word je begeleid naar een perfecte overname. 

Landmobiliteit partners