Teamspirit

Eén van de belangrijkste zaken bij de uitwerking van deze competitie is teamspirit. Eén team bestaat uit minstens 4 en maximum 6 personen: man, vrouw, sportief, creatief of tactisch aangelegd, iedereen kan deelnemen. De drie beste teams per provincie krijgen de kans om verder te gaan naar de nationale wedstrijd. Indien het niet mogelijk is om met het volledige provinciale team op die wedstrijd aanwezig te zijn, mag je twee teamleden vervangen en zo toch je gewest vertegenwoordigen in de strijd. Dat de besten mogen winnen!

De proeven

Vanuit Groene Kring Nationaal worden er jaarlijks voor alle provinciale wedstrijden en de nationale wedstrijd twee proeven opgelegd. Elk organiserend gewest moet hierbij zelf nog drie proeven uitwerken en voorstellen, zodat elke wedstrijd uit minimum 5 proeven bestaat.

Het materiaal voor de proeven komt zoveel mogelijk van de organiserende gewesten in overleg met de vrijgestelden en mits eventuele steun vanuit Groene Kring nationaal.

De twee opgelegde proeven zullen op alle provinciale wedstrijden en de nationale wedstrijd gelijkaardig zijn. De andere proeven zullen inspelen op het verrassingselement en zal de deelnemers testen op verschillende vaardigheden.

Foto's 2017

Held van 't Veld - Nationaal Kampioenschap
Groene Kring Hageland 

Held van 't Veld Antwerpen
Groene Kring Brecht

Held van 't Veld - Vlaams-Brabant
Groene Kring Oost-Pajottenland

Held van 't Veld - Oost-Vlaanderen
Groene Kring Meetjesland - Lovendegem

Held van 't Veld - West-Vlaanderen
Groene Kring Veurne 

Held van 't Veld - Limburg
Groene Kring Peer 

Samen met KBC