Teamspirit

Eén van de belangrijkste zaken bij de uitwerking van deze competitie is teamspirit. Eén team bestaat uit 6 personen: man, vrouw, sportief, creatief of tactisch aangelegd, iedereen kan deelnemen. De drie beste teams per provincie krijgen de kans om verder te gaan naar de nationale wedstrijd. Indien het niet mogelijk is om met het volledige provinciale team op die wedstrijd aanwezig te zijn, mag je twee teamleden vervangen en zo toch je gewest vertegenwoordigen in de strijd. Dat de besten mogen winnen!

Foto's

De proeven

Vanuit Groene Kring Nationaal worden er jaarlijks voor alle provinciale wedstrijden en de nationale wedstrijd vier proeven opgelegd. Elk organiserend gewest moet hierbij zelf nog één proef uitwerken en voorstellen, zodat elke wedstrijd uit minimum 5 proeven bestaat.

Groene Kring Nationaal zorgt bij de vier opgelegde proeven voor zoveel mogelijk materiaal. Het materiaal dat niet aangeleverd kan worden door Groene Kring Nationaal zal worden aangeleverd door het organiserende gewest ( in de mate van de mogelijkheden van een gewest vb: strobalen, …).  Voor proef nummer vijf zorgt het organiserende gewest zelf voor het juiste materiaal. 
De vier opgelegde proeven zullen op alle provinciale wedstrijden en de nationale wedstrijd gelijkaardig zijn. De vijfde proef zal telkens inspelen op het verassingselement en zal de deelnemers testen op een nieuwe vaardigheid.

De proevenfiches van het competitie jaar zullen ten laatste twee weken voor de eerste provinciale wedstrijd ter beschikking staan op de website. 

Op de kalender:

 • 22 juli 2017
  Held van 't Veld - gewestelijke wedstrijd
  Organisatie: Groene Kring Noordwest-Brabant 
 • 30 juli 2017
  Held van 't Veld - Limburg - inschrijven
  Organisatie: Groene Kring Peer
 • 27 augustus 2017
  Held van 't Veld  - Gewestelijke wedstrijd
  Organisatie: Groene Kring Zuidwest-Pajottenland
 • 3 september 2017
  Held van 't Veld - Antwerpen - inschrijven
  Organisatie: Groene Kring gewest Brecht
 • 3 september 2017
  Held van 't Veld - Vlaams-Brabant - inschrijven
  Organisatie: Groene Kring Oost-Pajottenland
 • 3 september 2017
  Held van 't Veld - Oost-Vlaanderen - inschrijven
  Organisatie: Groene Kring Meetjesland-Lovendegem
 • 10 september 2017
  Held van 't Veld - nationaal kampioenschap 
  inschrijven
  Organisatie: Groene Kring Hageland 
Samen met KBC