De Wissel - bedrijfsoverdracht

Brochures

De brochures ‘De Wissel - overdragen en opvolgen in land- en tuinbouw’ is het basisdocument voor elke (potentiële) overdrager en (potentiële) opvolger. Enerzijds geven de brochures een profielschets van de respectievelijke doelgroep – opvolger of overdrager – weer. Anderzijds wordt er een duidelijk overzicht van het overdrachtsproces gegeven, met name de vijf stappen die men dient te doorlopen. 

Daarnaast handelt de brochure ‘De Wissel – partners in land- en tuinbouw’ over de rol van de partner van de agrarisch ondernemer op het bedrijf. Bij bedrijfsoverdracht moet je je namelijk ook de vraag stellen of en in welke mate de partner (vaak de vrouw) betrokken wordt bij het bedrijf. Zowel de mogelijke samenlevingsvormen als de relatie van de partner met het bedrijf en de schoonouders wordt besproken in deze brochure.

‘De Wissel’ de ervaringsbrochure, werd geschreven naar aanleiding van de Spiegelreis. Op deze driedaagse reis konden jonge land- en tuinbouwers van België en Nederland werken aan hun ondernemerscompetenties en hun ervaringen uitwisselen. In deze ervaringsbrochure krijg je verschillende tips om te werken aan je competenties en enkele getuigenissen van deelnemers aan de Spiegelreis.

De recentste brochure in de reeks De Wissel ‘Broers en zussen in land- en tuinbouw’ richt zich op gezinsleden die een broer of zus hebben die het bedrijf overneemt. Wat zijn jouw ambities, wat is jouw invloed als broer of zus en hoe ziet het financiële plaatje eruit? In de brochure wordt het allemaal toegelicht.

               

Ik wens een brochure te downloaden

RadDatePicker
Open the calendar popup.
Verstuur
*Verplicht veld