• Wat is dat nu eigenlijk, studentenwerk?

  Studentenarbeid is in ieder geval geen synoniem van vakantiewerk. Studenten kunnen immers ook doorheen het schooljaar aan de slag. Hun tewerkstelling wordt bovendien niet langer uitgedrukt in dagen, maar in uren ...  Hoe werkt dat nu juist, als student werken of een student tewerkstellen? Boerenbond schreef een verduidelijkend artikel over het tewerkstellen van studenten. 

 • Droogte heeft invloed op steunmaatregelen

  Door de droogte van de afgelopen weken hebben heel wat landbouwers vragen over de gevolgen voor hun steunmaatregelen. Het Departement Landbouw en Visserij en de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) willen daarom landbouwers informeren over wat van hen verwacht wordt.

  Lees hier het persbericht van het Departement over steunmaatregelen en de droogte

  Neem ook een kijkje op de website voor ander nieuws over de droogte en praktische tips rond watergebruik

 • Patrimoniumoverdracht

  In de Stiel van januari nemen Jacky Swennen (SBB) en Caroline Tack (KBC) ons mee in het verhaal rond vormen van patrimoniumoverdracht en de gevolgen van het nieuwe erfrecht.

   

  Lees het volledige artikel 

 • Ambitieus & kritisch

  Streef jij ernaar de ideale (toekomstige) agrarisch ondernemer te zijn (worden)? Wees ambitieus maar ook kritisch en durf je competenties in vraag te stellen. 

  Vul de competentieverkenner in en kom te weten welke competenties je reeds goed ontwikkeld hebt en waarin je je nog kan verbeteren. 

  Competentieverkenner 


 • Buitenlandse stage

  Groene Kring stond in februari bovenaan de nieuwsbrief van VILT met zijn buitenlandse stage-aanbod! We zijn dit voorjaar namelijk gestart met de begeleiding van jongeren die op een land- of tuinbouwbedrijf in het buitenland stage willen lopen. 

  Het VILT-artikel vind je hier


  Groene Kring voorziet een voordeeltarief voor de eerste vijf stagiairs. Nu al interesse? 

 • Groene Kring Zuiderkempen

  Beneden in de provincie Antwerpen mogen we sinds november het een nieuw Groene Kring gewest verwelkomen. Tien jonge enthousiaste land- en tuinbouwers zetten er vanaf nu hun schouders onder het nieuwe gewest. Welkom aan Groene Kring Zuiderkempen. 

  Meer info over Groene Kring Zuiderkempen

  Ben je niet uit deze regio? Geen nood!

  Een gewest uit jouw regio vind je hier

 • Starterscursus type A

  Wil jij ook een land- of tuinbouwbedrijf opstarten of overnemen? Het starterstraject is de ideale basisopleiding. Of ben jij een actieve land- of tuinbouwer die zijn/haar kennis wil opfrissen? Ook dan is de starterscursus iets voor jou!

  Het overzicht van de cursussen in het najaar én inschrijven kan via deze link


 • CEJA en het GLB

  Op de informele bijeenkomst van de Europese Raad Landbouw en Visserij (AGRIFISH) op 5 juni in Sofia, Bulgarije, kreeg CEJA-voorzitter Jannes Maes de kans om de landbouwministers van de EU toe te spreken.
  In zijn speech verdedigde hij de positie van CEJA over hoe het GLB eruit moet zien, maar sprak ook vanuit het gevoel van jonge boeren en hun toekomst.  “De toekomst van land- en tuinbouw hangt af van de jongeren in het veld!"

  Lees hier verder

 • Held van ’t Veld een wedstrijd voor: 

  Durvers en doeners, handige Harry’s en stoere Grieten, …. Een wedstrijd voor jou! 
  Durf jij deze zomer de uitdaging aan? 

  Kijk hier voor meer info & inschrijvingen

  Wie weet worden jullie de volgende nationale kampioenen Held van ’t Veld! 

​BEWEGING

Activiteiten- kalender

Neem snel een kijkje in onze activiteitenkalender en plannen maar. 

Junior Class Management 

Wil je als jonge land- of tuinbouwonderne(e)m(st)er je managementcapaciteiten op punt zetten? Schrijf je dan in voor de Junior Class Management van Groene Kring!

Meer info

GLB                                    2020

Céline Van Kerschaver, internationaal vertegenwoordiger, blaast nieuw leven in de werkgroep GLB. Samen met de werkgroep wil zij het basisstandpunt van Groene Kring verder uitdiepen en een aantal inzichten en standpunten verder doorspreken.  

Meer info

Poll Groene Kring

Naar waar wil jij met Groene Kring op reis in 2019?
Antwoord versturen  Resultaten bekijken