• Droogte heeft invloed op steunmaatregelen

  Door de droogte van de afgelopen weken hebben heel wat landbouwers vragen over de gevolgen voor hun steunmaatregelen. Het Departement Landbouw en Visserij en de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) willen daarom landbouwers informeren over wat van hen verwacht wordt.

  Lees hier het persbericht van het Departement over steunmaatregelen en de droogte

  Neem ook een kijkje op de website voor ander nieuws over de droogte en praktische tips rond watergebruik

 • Malawi

  Ben jij nieuwsgierig naar de landbouw in andere landen?  
  Hou je van avontuur? 
  Wil je echt eens iets anders zien?


  Groene Kring biedt je de unieke mogelijkheid om op bezoek te gaan bij kleine boeren in Malawi! Deze reis wordt mede mogelijk gemaakt door de Belgische ambassade en ACADES Malawi de lokale organisatie voor jonge land- en tuinbouwers.

  Lees meer

 • Groene Kringer aan het woord

  In oktober draait Stiel rond  het thema ‘Innovatie’, want landbouw is immers meer dan boeren alleen. Maar hoe ga je eigenlijk aan de slag met innovatie op je bedrijf? Is het echt een kwestie van out-of-the-box denken of komt er meer bij kijken? Houd je brievenbus dus zeker in de gaten, want eind deze week ligt de gloednieuwe Stiel weer in je bus!

  Een voorsmaakje krijg je alvast met Femke De Saedeleer, onze Groene Kringer aan het woord,  die met veel enthousiasme vertelt over haar passie voor de koeien én Groene Kring!

  Lees haar verhaal op www.groenekring.be/stiel

 • Patrimoniumoverdracht

  In de Stiel van januari nemen Jacky Swennen (SBB) en Caroline Tack (KBC) ons mee in het verhaal rond vormen van patrimoniumoverdracht en de gevolgen van het nieuwe erfrecht.

   

  Lees het volledige artikel 


 • Buitenlandse stage

  Groene Kring stond in februari bovenaan de nieuwsbrief van VILT met zijn buitenlandse stage-aanbod! We zijn dit voorjaar namelijk gestart met de begeleiding van jongeren die op een land- of tuinbouwbedrijf in het buitenland stage willen lopen. 

  Het VILT-artikel vind je hier


  Groene Kring voorziet een voordeeltarief voor de eerste vijf stagiairs. Nu al interesse? 

 • Tijdelijke vacature organisatieconsulent Limburg

  Voor een tijdelijke versterking van het Groene Kring team, zijn we op zoek naar een Organisatieconsulent (M/V) voor Limburg


  Bekijk de vacature

 • Ambitieus & kritisch

  Streef jij ernaar de ideale (toekomstige) agrarisch ondernemer te zijn (worden)? Wees ambitieus maar ook kritisch en durf je competenties in vraag te stellen. 

  Vul de competentieverkenner in en kom te weten welke competenties je reeds goed ontwikkeld hebt en waarin je je nog kan verbeteren. 

  Competentieverkenner 

 • Maak je kleerkast Groene Kringwinter klaar!

  Nu in de aanbieding:

     Groene Kringpolo met vooraan gewestlogo voor 17,90 euro
     Groene Kringtrui met achteraan gewestlogo voor 35,00 euro
     Groene Kringmuts voor 12,00 euro
     Groene Kringbodywarmer voor 45,00 euro

  Hoe bestellen: neem contact op met de kernleden van jouw gewest en geef hun je bestelling door. 
 • Starterscursus type A

  Wil jij ook een land- of tuinbouwbedrijf opstarten of overnemen? Het starterstraject is de ideale basisopleiding. Of ben jij een actieve land- of tuinbouwer die zijn/haar kennis wil opfrissen? Ook dan is de starterscursus iets voor jou!

  Het overzicht van de cursussen in het najaar én inschrijven kan via deze link


 • CEJA en het GLB

  Op de informele bijeenkomst van de Europese Raad Landbouw en Visserij (AGRIFISH) op 5 juni in Sofia, Bulgarije, kreeg CEJA-voorzitter Jannes Maes de kans om de landbouwministers van de EU toe te spreken.
  In zijn speech verdedigde hij de positie van CEJA over hoe het GLB eruit moet zien, maar sprak ook vanuit het gevoel van jonge boeren en hun toekomst.  “De toekomst van land- en tuinbouw hangt af van de jongeren in het veld!"

  Lees hier verder

​BEWEGING

Activiteiten- kalender

Neem snel een kijkje in onze activiteitenkalender en plannen maar. 

Junior Class Management 

Wil je als jonge land- of tuinbouwonderne(e)m(st)er je managementcapaciteiten op punt zetten? Schrijf je dan in voor de Junior Class Management van Groene Kring!

Meer info

GLB                                    2020

Céline Van Kerschaver, internationaal vertegenwoordiger, blaast nieuw leven in de werkgroep GLB. Samen met de werkgroep wil zij het basisstandpunt van Groene Kring verder uitdiepen en een aantal inzichten en standpunten verder doorspreken.  

Meer info