• De Wissel: Stiel

  Bij de overname van een land- of tuinbouwbedrijf komt zowel financieel, sociaal als juridisch veel op je af. Na de oriënterende fase is het moment aangebroken waarop je de overname plant en uitvoert. Vaak laat je je begeleiden bij de administratieve zaken. Maar wat betekent dit voor jou? In Stiel verschijnt een vijfdelige reeks ‘Ik neem over en … volg mee achter de schermen’. Tweemaandelijks verschijnt hierover een artikel in de rubriek ‘De Wissel’. Heb je een artikel gemist?

  Neem hier dan zeker een kijkje!

 • Droogte heeft invloed op steunmaatregelen

  Door de droogte van de afgelopen weken hebben heel wat landbouwers vragen over de gevolgen voor hun steunmaatregelen. Het Departement Landbouw en Visserij en de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) willen daarom landbouwers informeren over wat van hen verwacht wordt.

  Lees hier het persbericht van het Departement over steunmaatregelen en de droogte

  Neem ook een kijkje op de website voor ander nieuws over de droogte en praktische tips rond watergebruik

 • Malawi

  Ben jij nieuwsgierig naar de landbouw in andere landen?  
  Hou je van avontuur? 
  Wil je echt eens iets anders zien?


  Groene Kring biedt je de unieke mogelijkheid om op bezoek te gaan bij kleine boeren in Malawi! Deze reis wordt mede mogelijk gemaakt door de Belgische ambassade en ACADES Malawi de lokale organisatie voor jonge land- en tuinbouwers.

  Lees meer


 • Buitenlandse stage

  Groene Kring stond in februari bovenaan de nieuwsbrief van VILT met zijn buitenlandse stage-aanbod! We zijn dit voorjaar namelijk gestart met de begeleiding van jongeren die op een land- of tuinbouwbedrijf in het buitenland stage willen lopen. 

  Het VILT-artikel vind je hier


  Groene Kring voorziet een voordeeltarief voor de eerste vijf stagiairs. Nu al interesse? 

 • Tijdelijke vacature dossierhouder

  Voor een tijdelijke versterking van het Groene Kring team, zijn we op zoek naar een dossierhouder


  Bekijk de vacature

 • Ambitieus & kritisch

  Streef jij ernaar de ideale (toekomstige) agrarisch ondernemer te zijn (worden)? Wees ambitieus maar ook kritisch en durf je competenties in vraag te stellen. 

  Vul de competentieverkenner in en kom te weten welke competenties je reeds goed ontwikkeld hebt en waarin je je nog kan verbeteren. 

  Competentieverkenner 

 • CEJA en het GLB

  Op de informele bijeenkomst van de Europese Raad Landbouw en Visserij (AGRIFISH) op 5 juni in Sofia, Bulgarije, kreeg CEJA-voorzitter Jannes Maes de kans om de landbouwministers van de EU toe te spreken.
  In zijn speech verdedigde hij de positie van CEJA over hoe het GLB eruit moet zien, maar sprak ook vanuit het gevoel van jonge boeren en hun toekomst.  “De toekomst van land- en tuinbouw hangt af van de jongeren in het veld!"

  Lees hier verder

 • Groene Kringer aan het woord

  In de Stiel van december laten we drie externe schrijvers aan het woord rond het thema ‘Lekker van bij ons’. Hoe krijgen we als landbouwsector een betere prijs voor een product van bij ons? Is oorsprongsetikettering een manier of liggen er meer kansen in de erkenning van streekproducten? En hoe zit het met de export en import van landbouwproducten?

  Lees hier alvast hoe Groene Kringer Kristof Danneels probeert een betere prijs te krijgen voor zijn landbouwproducten dankzij thuisverkoop via een eigen hoevewinkel.

  Lees meer op www.groenekring.be/stiel

​BEWEGING

Activiteiten- kalender

Neem snel een kijkje in onze activiteitenkalender en plannen maar. 

Junior Class Management 

Wil je als jonge land- of tuinbouwonderne(e)m(st)er je managementcapaciteiten op punt zetten? Schrijf je dan in voor de Junior Class Management van Groene Kring!

Meer info

GLB                                    2020

Céline Van Kerschaver, internationaal vertegenwoordiger, blaast nieuw leven in de werkgroep GLB. Samen met de werkgroep wil zij het basisstandpunt van Groene Kring verder uitdiepen en een aantal inzichten en standpunten verder doorspreken.  

Meer info