• Enkel melk van grazende koeien bij Lidl? 

  “Niet aan supermarkten om die keuze voor ons te maken”,

  Landbouwer Bram Agten, lid van Groene Kring Neerpelt, vindt het een brug te ver wanneer supermarkten een landbouwkeuze aan de consument opdringen. Zo wil Lidl binnenkort enkel nog melk van grazende koeien verkopen. Agten vreest dat de extra kost afgewenteld wordt op de landbouwers. Hij schreef daarom als reactie op het nieuwsbericht een openbrief aan VRT.

  Deze lees je hier

 • Bram & Bram op plattelandsTV

  Jonge boeren, weidemelk en de toekomst van de landbouw? Bram & Bram leggen het uit! Ze stellen Groene Kring en de visie van jonge landbouwers voor in een panelgesprek met plattelandsTV. 

  Bekijk het interview hier!

 • Held van ’t Veld

  Ook dit jaar niet voor watjes.  Durven jullie de uitdaging aan? 

  Check snel de wedstrijddata en locaties, de twee opgelegde proeven en hoe je je moet inschrijven. Of geniet nog eens na met de foto’s van de voorbije jaren. 

  Klik hier!

 • #Boerentrots

  Wij zijn #Boerentrots, jij ook? Teken hier het manifest, elf topchefs gingen je al voor.

  Teken hier het manifest

 • Groene Kringer aan het woord

  In de Stiel van juni gaat Groene Kring op buitenlandse stage. Wouter Agten vertelt over zijn stage Down Under en Jentje de Boer zegt waarom hij zo graag stagiairs ontvangt op zijn bedrijf in Tsjechië. Wil je graag een voorproefje? Lees dan het artikel met onze Groene Kringster Sara Vangenechten aan het woord

  www.groenekring.be/stiel

 • Jonge boeren breken lans bij Mestbank

  Op maandag 15 juli trok een delegatie West-Vlaamse Groene Kringers naar een infosessie over MAP6 te Brugge om de pijnpunten van dit beleid aan te kaarten.

  De jonge landbouwers maakte verschillende opmerkingen over onder meer het beleid dat goede landbouwers afstraft, het quasi onuitvoerbare vanggewassenbeleid en de complexiteit van het beleid.

  Voor meer info klik hier

 • Groene Kring ontvangt beleidsmakers

  Op 29 april bezocht een delegatie Vlaamse politici en leden van de Europese commissie het bedrijf van onze ondervoorzitter Sam Magnus. We bespraken met hen het ‘Young Farmers’ initiative’ en de noden van jonge land- en tuinbouwers. We benadrukten nogmaals dat het van belang is dat er steun naar de actieve boeren gaat en dat zeker de jongeren een extra duwtje in de rug kunnen gebruiken. De toegang tot productiefactoren waaronder kapitaal, maar ook grond, blijft uitermate belangrijk voor jongeren.

  Lees hier het persbericht

  Bekijk hier de foto's

 • De Wissel: Stiel

  Bij de overname van een land- of tuinbouwbedrijf komt zowel financieel, sociaal als juridisch veel op je af. Na de oriënterende fase is het moment aangebroken waarop je de overname plant en uitvoert. Vaak laat je je begeleiden bij de administratieve zaken. Maar wat betekent dit voor jou? In Stiel verschijnt een vijfdelige reeks ‘Ik neem over en … volg mee achter de schermen’. Tweemaandelijks verschijnt hierover een artikel in de rubriek ‘De Wissel’. Heb je een artikel gemist?

  Neem hier dan zeker een kijkje!

​BEWEGING

Held van 't Veld

De zomer is weer daar dus tijd voor onze jaarlijkse sportieve competitie! Bewijs dat je een durver bent en doe mee aan de provinciale wedstrijden in juli en augustus. 

Meer info en inschrijven kan hier

Starterscursussen 

Klaar om een land- of tuinbouwbedrijf over te nemen maar nog niet de juiste opleiding gehad? Geen nood, je kan terecht bij AgroCampus voor het gloednieuwe aanbod starterscursussen in het najaar. 

Check snel de data en locaties!

GLB 2020

Céline Van Kerschaver, internationaal vertegenwoordiger, blaast nieuw leven in de werkgroep GLB.  Samen met de werkgroep wil zij het basisstandpunt van Groene Kring verder uitdiepen en een aantal inzichten en standpunten verder doorspreken.  

>>> Lees meer

Poll Groene Kring

KIES ZELF - de locatie voor de Groene Kringreis van 2020Antwoord versturen  Resultaten bekijken