• Groene Kring ontvangt beleidsmakers

  Op 29 april bezocht een delegatie Vlaamse politici en leden van de Europese commissie het bedrijf van onze ondervoorzitter Sam Magnus. We bespraken met hen het ‘Young Farmers’ initiative’ en de noden van jonge land- en tuinbouwers. We benadrukten nogmaals dat het van belang is dat er steun naar de actieve boeren gaat en dat zeker de jongeren een extra duwtje in de rug kunnen gebruiken. De toegang tot productiefactoren waaronder kapitaal, maar ook grond, blijft uitermate belangrijk voor jongeren.

  Lees hier het persbericht

  Bekijk hier de foto's

 • Enkel melk van grazende koeien bij Lidl? 

  “Niet aan supermarkten om die keuze voor ons te maken”,

  Landbouwer Bram Agten, lid van Groene Kring Neerpelt, vindt het een brug te ver wanneer supermarkten een landbouwkeuze aan de consument opdringen. Zo wil Lidl binnenkort enkel nog melk van grazende koeien verkopen. Agten vreest dat de extra kost afgewenteld wordt op de landbouwers. Hij schreef daarom als reactie op het nieuwsbericht een openbrief aan VRT.

  Deze lees je hier

 • Kelly in de Filipijnen

  Kelly is op uitwisseling in de Filipijnen via #youngfarmersabroad. Ze meewerken aan een kamp voor jongeren op het platteland. Daarna bezoekt ze nog verschillende landbouwbedrijven en coöperaties, om het belang van een jongere werking uit te leggen. Kelly: “Groene Kring is erg belangrijk voor mij, ik hoop daarom ook dat de jongere daar ook een kwaliteitsvolle jongere werking op kunnen zetten”.  Deze reis wordt georganiseerd in samenwerking met KLJ en Trias.

  Bekijk hier het filmpje 

 • Held van ’t Veld

  Ook dit jaar niet voor watjes.  Durven jullie de uitdaging aan? 

  Check snel de wedstrijddata en locaties, de twee opgelegde proeven en hoe je je moet inschrijven. Of geniet nog eens na met de foto’s van de voorbije jaren. 

  Klik hier!

 • #Boerentrots

  Wij zijn #Boerentrots, jij ook? Teken hier het manifest, elf topchefs gingen je al voor.

  Teken hier het manifest

 • Groene Kringteam krijgt versterking

  Groene Kring krijgt er een halftijdse beroepskracht bij, Lise De Maerteleire start op 1 juni halftijds voor KLJ en halftijds voor Groene Kring als communicatiemedewerker. In de praktijk zullen we eerder twee kwartjes krijgen, want ook Jonas Smeulders, huidig communicatiemedewerker bij KLJ, zal een aantal taken op zich nemen. 

  Wie weet loop je hen binnenkort al wel eens ergens tegen het lijf! 
 • Nieuwe voorzitter vanaf 1 juli

  Bram van Hecke: “De toekomst brengt heel wat uitdagingen, en jonge land- en tuinbouwers zijn een deel van de oplossing. Het is dan ook belangrijk om hen te verenigen en samen voor hun noden te vechten. Ik ben alvast klaar om me 100% in te zetten voor Groene Kring!”

  Lees meer

 • De Wissel: Stiel

  Bij de overname van een land- of tuinbouwbedrijf komt zowel financieel, sociaal als juridisch veel op je af. Na de oriënterende fase is het moment aangebroken waarop je de overname plant en uitvoert. Vaak laat je je begeleiden bij de administratieve zaken. Maar wat betekent dit voor jou? In Stiel verschijnt een vijfdelige reeks ‘Ik neem over en … volg mee achter de schermen’. Tweemaandelijks verschijnt hierover een artikel in de rubriek ‘De Wissel’. Heb je een artikel gemist?

  Neem hier dan zeker een kijkje!

​BEWEGING

Buitenlandse studiereis

Van 8 tot en met 16 juni 2019 pakken 30 Groene Kringers hun biezen en nemen de bus richting het Scandinavische Zweden.

>>> Lees meer

Praktijkopleiding    G-Rijbewijs

Via AgroCampus vzw bieden we de mogelijkheid om een praktijkopleiding G-rijbewijs te volgen, op verschillende locaties in Vlaanderen.  

>>> Lees meer

GLB                                    2020

Céline Van Kerschaver, internationaal vertegenwoordiger, blaast nieuw leven in de werkgroep GLB.  Samen met de werkgroep wil zij het basisstandpunt van Groene Kring verder uitdiepen en een aantal inzichten en standpunten verder doorspreken.  

>>> Lees meer

Poll Groene Kring

Wat doe jij als het mooi weer is?
Antwoord versturen  Resultaten bekijken