• Overleg jongerenpartijen

  Groene Kring ontving op 12 maart verschillende jongerenpartijen op enkele land- en tuinbouwbedrijven. Jong Groen, Jong VLD en Jong N-VA kwamen een kijkje nemen op het gemengd bedrijf melkvee – akkerbouw van Bart Vanderstraeten, het witloofbedrijf van Sam Magnus en het varkensbedrijf van Bart De Baerdemaeker. Ze konden bij onze Groene Kringers terecht met al hun vragen. 

  Bekijk hier de foto’s van deze geslaagde dag.

 • Training waterbescherming in kader van fytolicentie

  Groene Kring organiseert samen met Bayer een Training Waterbescherming. Tijdens deze training rond de bescherming van het oppervlaktewater worden de diverse oorzaken van waterverontreininging door gewasbeschermingsmiddelen onder de loep genomen.  De voornaamste bronnen van contaminatie worden in drie werkgroepen aan de hand van praktische demonstraties toegelicht:
   -   Puntvervuiling op het erf 
   -   Spuittechniek, driftreducerende doppen, bufferzones, …
   -   Erosiebeperkende maatregelen 

  Klik hier voor meer informatie en inschrijven
 • Rijbewijs G

  Groene Kring biedt iedereen de mogelijkheid om een praktijkopleiding te volgen op verschillende locaties in Vlaanderen. Tijdens de intensieve opleiding leer je de noodzakelijke controles van het voertuig, de manoeuvres op het privéterrein en een vlotte maar defensieve rijtechniek op de openbare weg. 

  Lees meer

 • Kenniscentrum Bedrijfsopvolging

  Vanaf 1 september 2015 is het Kenniscentrum Bedrijfsopvolging hét aanspreekpunt voor iedereen die een land-of tuinbouwbedrijf wil overnemen of overdragen. Na een jaar voorbereidend werk biedt het Kenniscentrum vanaf dit najaar vorming aan voor zowel de 50-plusser die denkt aan overdragen, als voor de jongere die denkt aan overnemen. Uniek zijn zeker ook de vormingsmomenten waar beide generaties en hun familieleden samen komen. Opvolging in land- en tuinbouw zijn immers niet enkel een zakelijk, maar zeer zeker ook een emotioneel gebeuren waarbij niet alleen de opvolger en de overdrager betrokken partij zijn, maar elk (aanstaand) familielid. 

  Lees hier het persbericht

​BEWEGING

Gewestelijke ploegwedstrijden

Vanaf einde maart gaan de gewestelijke ploegwedstrijden van start. Dit zijn de preselecties voor de provinciale en nationale ploegwedstrijd.  

Sectorspecifieke cursus type B

Verruim je kennis binnen je (toekomstige) sector en blijf op de hoogte van de laatste wetgeving en nieuwigheden. Deze cursus kan gevolgd worden zowel uit interesse als in het kader van de starterscursus. Je hebt een ruime keuze aan specialisatiecursussen.

Overzicht Type B cursussen

Actie Europese landbouwraad

Onder het motto ‘Europa, word wakker!’ was ook Groene Kring in Brussel aanwezig om onze ministers een duwtje in de rug te geven voor de Europese landbouwraad. Bekijk de foto’s hier. Bekijk hier ook het persbericht van Boerenbond.

Fotoalbum