• AVEVE- UITWISSELING

  Groene Kring organiseert dit jaar een uitwisseling met JFAO, de Groene Kring van Canada. Dankzij Aveve konden we onze internationale ambassadeur, Stef Goossens van Groene Kring Geel, van een mooie reisbeurs voorzien! Op zondag 6 december kwam Yvonne Scheurman, lid van JFAO in Canada, toe op Zaventem. Zij verblijft 2 weken bij enkele van onze Groene Kringers, die haar op sleeptouw nemen. Ze zal langsgaan op verschillende landbouwbedrijven en enkele culturele attracties bezoeken in België. Lees het dubbelinterview met Stef en Yvonne (zie foto) in de Stiel van januari!

  Aveve-uitwisseling

   

 • Rijbewijs G

  Groene Kring biedt iedereen de mogelijkheid om een praktijkopleiding te volgen op verschillende locaties in Vlaanderen. Tijdens de intensieve opleiding leer je de noodzakelijke controles van het voertuig, de manoeuvres op het privéterrein en een vlotte maar defensieve rijtechniek op de openbare weg. 

  Lees meer

 • Spiegelreis

  Tijdens de tweedaagse Spiegelreis leer je, samen met een groepje jongeren, hoe je aan het complexe avontuur begint. Verschillende specialisten uit binnen- en buitenland brengen nieuwe inzichten en leren je methodes die je je hele loopbaan kan gebruiken. 
  Na de succesvolle eerste editie in februari 2015 plaats, komt er nu een vervolg.
  Je kan inschrijven voor Vlaams-Brabant (12 en 13 februari 2016). 
 • Kenniscentrum Bedrijfsopvolging

  Vanaf 1 september 2015 is het Kenniscentrum Bedrijfsopvolging hét aanspreekpunt voor iedereen die een land-of tuinbouwbedrijf wil overnemen of overdragen. Na een jaar voorbereidend werk biedt het Kenniscentrum vanaf dit najaar vorming aan voor zowel de 50-plusser die denkt aan overdragen, als voor de jongere die denkt aan overnemen. Uniek zijn zeker ook de vormingsmomenten waar beide generaties en hun familieleden samen komen. Opvolging in land- en tuinbouw zijn immers niet enkel een zakelijk, maar zeer zeker ook een emotioneel gebeuren waarbij niet alleen de opvolger en de overdrager betrokken partij zijn, maar elk (aanstaand) familielid. 

  Lees hier het persbericht

​BEWEGING

Bezoek ons op de beurzen!

Het worden mooie edities van Agro-Expo en Agridagen! Groene Kring heeft voor jou het volgende in petto: een facebookwedstrijd, een Groene Kringstand, Groene Kring gadgets en informatie over ons kwaliteitsvol vormingsaanbod. 

Sectorspecifieke cursus type B

Verruim je kennis binnen je (toekomstige) sector en blijf op de hoogte van de laatste wetgeving en nieuwigheden. Deze cursus kan gevolgd worden zowel uit interesse als in het kader van de starterscursus. Je hebt een ruime keuze aan specialisatiecursussen.

Overzicht Type B cursussen

Kerstboodschap van Koning Jannes

Groene Kring en FJA openden Agribex. Helaas mocht de kerstboodschap van onze koning van de jonge land- en tuinbouwers niet getoond worden. Bekijk hier zijn boodschap en lees hier de integrale tekst.