• Ploegwedstrijd West-Vlaanderen

  De ploegcompetitie op provinciaal niveau ging alvast van start. Op zondag 10 mei beten ze in West-Vlaanderen de spits af. Groene Kring Brugge organiseerde de ploegwedstrijd. Tijdens de wedstrijd waren er ook demonstraties klepelmaaien, ploegen met paard en oldtimerploegen. Het stralende weer zorgde ervoor dat er heel wat supporters kwamen opdagen. Geert Vandevelde was de beste wentelploeger en Alfons Vanhulle behaalde de eerste plek in het rondgaand ploegen. 
  De resultaten en foto’s vind je hier

   

 • Ga twee weken naar de Groene Kring van Canada!

  Dit jaar geeft Groene Kring aan één Groene Kringer de kans om in november naar Canada te gaan. De gelukkige Groene Kringer mag twee weken verblijven bij lokale gastgezinnen uit de landbouwsector, leden van de Junior Farmers’ Association of Ontario (JFAO). Hij/zij verblijft bij de lokale leden hun thuis en komt zo op verschillende bedrijven. Bovendien mag je naar een conferentie over jonge land- en tuinbouwers aan de Niagara watervallen en een groot cultureel evenement van JFAO. www.groenekring.be/uitwisseling  


 • Rijbewijs G

  Groene Kring biedt iedereen de mogelijkheid om een praktijkopleiding te volgen op verschillende locaties in Vlaanderen. Tijdens de intensieve opleiding leer je de noodzakelijke controles van het voertuig, de manoeuvres op het privéterrein en een vlotte maar defensieve rijtechniek op de openbare weg. 

  Lees meer

 • Boerderij in Mechelen

  Donderdag 28 mei wordt de Grote Markt van Mechelen omgebouwd tot een pop-up boerderij waar bijna 2 000 kinderen van kleuter- en lagere scholen kennis maken met verschillende facetten van de land- en tuinbouw. Tijdens een rondleiding maken ze kennis met de landbouwdieren en ze nemen een kijkje in de serre waar onze groenten gekweekt worden. Daarna kruipen ze nog even achter het stuur van een echte tractor. De kinderen gaan ook zelf aan de slag bij onze educatieve workshops waar ze een zaadje mogen planten en het thuis of in de klas verder kunnen zien groeien. Het bezoek wordt afgesloten met een hoeve-ijsje en een rugzakje vol aandenkens. Wil jij ook jouw steentje bijdragen aan deze zestiende editie?

  Geef dan een seintje via info@groenekring.be

 • Brochures De Wissel

  Begin maart bracht Groene Kring 2 nieuwe brochures uit in de reeks De Wissel. ‘Partners in land- en tuinbouw’ handelt over de rol van de partner van een agrarisch ondernemer op het bedrijf. De ‘Ervaringsgids’ werd geschreven naar aanleiding van de Spiegelreis, een driedaagse reis waar jonge land- en tuinbouwers uit België en Nederland hun ondernemerscompetenties verder konden ontwikkelen en ervaringen uitwisselen. Je kan deze nieuwe brochures net zoals de eerder verschenen brochures ‘Overdragen in land- en tuinbouw’ en ‘Opvolgen in land- en tuinbouw’ gratis bestellen of downloaden.
​BEWEGING

Buitenlandse studiereis

Elk jaar trekt Groene Kring op buitenlandse studiereis om de land- en tuinbouw in het buitenland te gaan verkennen. Ook in 2015 is dit het geval! Van 7 tot 12 juni trekken we richting Denemarken.

 

Schrijf je als de bliksem in

 

Starterscursussen type A

Heb jij plannen om een land- of tuinbouwbedrijf over te nemen? In de starterscursus type A krijg je een basiskennis van de landbouwwetgeving mee en thema’s zoals financieel beheer, ondernemerschap en bedrijfsovername komen aan bod .

Overzicht Type A cursussen

 

Ludieke acties tijdens de koers

Samen met Boerenbond en andere landbouworganisaties trok Groene Kring de afgelopen weken naar de koers waar we op een ludieke manier actie voerden. Ook in Limburg werd een optocht en samenkomst georganiseerd als protest tegen de nieuwe regelgeving en de gevolgen hiervan voor (jonge) land- en tuinbouwbedrijven. 

Lees meer en bekijk het filmpje