• Groene Kring present op Fructura 2015

  De vakbeurs Fructura opent van 27 tot 29 november de deuren van de Ethiasarena (Hasselt) en geeft de fruitteler een blik op de nieuwste ontwikkelingen in de sector. Ben jij er ook bij op Fructura? Breng dan zeker ook een bezoek aan de stand van Groene Kring (stand 412). 

  Meer informatie op www.fructura.be.


 • AVEVE-uitwisseling

  Groene Kring organiseert dit jaar een uitwisseling met JFAO, de Groene Kring van Canada. 

  Dankzij Aveve kunnen we onze internationale ambassadeur ook van een mooie reisbeurs voorzien!

   

  Lees meer


 • Rijbewijs G

  Groene Kring biedt iedereen de mogelijkheid om een praktijkopleiding te volgen op verschillende locaties in Vlaanderen. Tijdens de intensieve opleiding leer je de noodzakelijke controles van het voertuig, de manoeuvres op het privéterrein en een vlotte maar defensieve rijtechniek op de openbare weg. 

  Lees meer

 • Spiegelreis

  Tijdens de tweedaagse Spiegelreis leer je, samen met een groepje jongeren, hoe je aan het complexe avontuur begint. Verschillende specialisten uit binnen- en buitenland brengen nieuwe inzichten en leren je methodes die je je hele loopbaan kan gebruiken. 
  Na de succesvolle eerste editie in februari 2015 plaats, komt er nu een vervolg.
  Je kan inschrijven op twee locaties: West-Vlaanderen (4 en 5 december 2015) en Vlaams-Brabant (5 en 6 februari 2016). 
 • Kenniscentrum Bedrijfsopvolging

  Vanaf 1 september 2015 is het Kenniscentrum Bedrijfsopvolging hét aanspreekpunt voor iedereen die een land-of tuinbouwbedrijf wil overnemen of overdragen. Na een jaar voorbereidend werk biedt het Kenniscentrum vanaf dit najaar vorming aan voor zowel de 50-plusser die denkt aan overdragen, als voor de jongere die denkt aan overnemen. Uniek zijn zeker ook de vormingsmomenten waar beide generaties en hun familieleden samen komen. Opvolging in land- en tuinbouw zijn immers niet enkel een zakelijk, maar zeer zeker ook een emotioneel gebeuren waarbij niet alleen de opvolger en de overdrager betrokken partij zijn, maar elk (aanstaand) familielid. 

  Lees hier het persbericht

​BEWEGING

Groene Kring op Agribex

Het wordt een mooie editie van Agribex! Groene Kring heeft voor jou het volgende in petto: een Groene Kringstand, Groene Kring op de opening, jonge land- en tuinbouwers in debat en Agropinion. Kijk verder voor meer informatie en inschrijvingen!  

Sectorspecifieke cursus type B

Verruim je kennis binnen je (toekomstige) sector en blijf op de hoogte van de laatste wetgeving en nieuwigheden. Deze cursus kan gevolgd worden zowel uit interesse als in het kader van de starterscursus. Je hebt een ruime keuze aan specialisatiecursussen.

Overzicht Type B cursussen

S.O.S.                     Voedselprijzen

Maandag 7 september trok Tractor Roza de grote Boerenbetoging op gang. Dit was het eindpunt van Roza, die de afgelopen weken heel Vlaanderen heeft doorkruist. Filmpjes en foto’s van Tractor Roza en de boerenbetoging vind je hier

Fotoalbum en filmpjes