• S.O.S. Voedselprijzen

  De prijzen in onze sector blijven slecht. Daarom gaan Groene Kring en Boerenbond de komende weken over tot actie onder de titel: “SOS Voedselprijzen: Ja voor eerlijke voedselprijzen. Nee aan de prijzenslag op kap van boer en tuinder”. Groene Kring start in de loop van volgende week met een mobiele pop-up boerenmarkt waarbij een rondgang wordt georganiseerd met een tractor met aanhangwagen om in elke provincie minstens één stad aan te doen. Ook hier zullen infofolders bedeeld worden en zal gevraagd worden de petitie te onderteken. 
  Onderteken de petitie: www.sosvoedselprijzen.be

  Infofolder

 • Rijbewijs G

  Groene Kring biedt iedereen de mogelijkheid om een praktijkopleiding te volgen op verschillende locaties in Vlaanderen. Tijdens de intensieve opleiding leer je de noodzakelijke controles van het voertuig, de manoeuvres op het privéterrein en een vlotte maar defensieve rijtechniek op de openbare weg. 

  Lees meer

 • Brochures De Wissel

  Begin maart bracht Groene Kring 2 nieuwe brochures uit in de reeks De Wissel. ‘Partners in land- en tuinbouw’ handelt over de rol van de partner van een agrarisch ondernemer op het bedrijf. De ‘Ervaringsgids’ werd geschreven naar aanleiding van de Spiegelreis, een driedaagse reis waar jonge land- en tuinbouwers uit België en Nederland hun ondernemerscompetenties verder konden ontwikkelen en ervaringen uitwisselen. Je kan deze nieuwe brochures net zoals de eerder verschenen brochures ‘Overdragen in land- en tuinbouw’ en ‘Opvolgen in land- en tuinbouw’ gratis bestellen of downloaden.
​BEWEGING

Provinciale ploegwedstrijden

Vanaf 16 augustus is er weer 5 weken lang ploegplezier. De eerste provinciale ploegwedstrijd zal doorgaan in Oost-Vlaanderen. Wil jij ook meeploegen in jouw provincie? Schrijf je dan nu in!  

 

Lees meer

 

Starterscursussen type A

Heb jij plannen om een land- of tuinbouwbedrijf over te nemen? In de starterscursus type A krijg je een basiskennis van de landbouwwetgeving mee en thema’s zoals financieel beheer, ondernemerschap en bedrijfsovername komen aan bod .

Overzicht Type A cursussen

S.O.S.                     Voedselprijzen

Groene Kring trekt de komende maand met een speciale actie-tractor en mobiele pop-up winkel door Vlaanderen om de consument bewust te maken van voedselprijzenproblematiek in de land- en tuinbouwsector. Doe mee en meld je aan: info@groenekring.be

Onderteken de petitie