• Boerderij in Mechelen

  Donderdag 28 mei wordt de Grote Markt van Mechelen omgebouwd tot een pop-up boerderij waar bijna 2 000 kinderen van kleuter- en lagere scholen kennis maken met verschillende facetten van de land- en tuinbouw. Tijdens een rondleiding maken ze kennis met de landbouwdieren en ze nemen een kijkje in de serre waar onze groenten gekweekt worden. Daarna kruipen ze nog even achter het stuur van een echte tractor. De kinderen gaan ook zelf aan de slag bij onze educatieve workshops waar ze een zaadje mogen planten en het thuis of in de klas verder kunnen zien groeien. Het bezoek wordt afgesloten met een hoeve-ijsje en een rugzakje vol aandenkens. Wil jij ook jouw steentje bijdragen aan deze zestiende editie?

  Geef dan een seintje via info@groenekring.be

 • Rondrit met minister Schauvliege

  Na de Vlaamse verkiezingen van 2014 werd mevrouw Schauvliege minister van Omgeving, Natuur en Landbouw. Om haar te laten kennis maken met de land- en tuinbouwsector namen de jonge land- en tuinbouwers van Groene Kring haar mee op een rondrit langs twee agrarische bedrijven in het Meetjesland. Een uitgebreid verslag van de rondrit vind je in maart in Stiel, het ledenmagazine van Groene Kring.

  Klik hier voor de foto's • Brochure ‘Partners in land- en tuinbouw

  Partner zijn van een land- of tuinbouwers is niet evident, er komt heel wat bij kijken. Het is belangrijk over alles goed na te denken om moeilijke situaties te vermijden. Daarom publiceert Groene Kring de brochure ‘Partners in land- en tuinbouw’, binnen de reeks De Wissel,  waar de rol- en positie van de partner wordt uitgelegd samen met de risico’s en mogelijkheden die er zijn. 
 • Ladies First

  Op 8 maart, de internationale vrouwendag, organiseerde Groene Kring het event ‘Ladies First’. Tijdens dit event ging Groene Kring dieper in op de rol en de positie van de partner van agrarisch ondernemers. Deelnemers werden bewust gemaakt van de impact van de keuzes die zij als koppel maken zoals het samenlevings- of huwelijkscontract, de loopbaan van de partner en de samenwerking binnen de familie.

  Foto's Ladies First

   

   

   

 • Infoavonden MAP 5

  Op dit ogenblik loopt het openbaar onderzoek voor MAP 5. Het wordt steeds duidelijker wat het nieuwe MAP zal inhouden, zelfs al heeft de Europese Commissie nog niet definitief groen licht gegeven. Als je snel zicht hebt op de gevolgen van MAP 5 voor jouw bedrijf, kan je zo nodig meteen de juiste maatregelen of voorzorgen nemen. Via provinciale infoavonden brengt Boerenbond nu al een stand van zaken.

  Meer info en data vind je hier

 • Fotoalbum studenten- verbroedering

  Dit jaar was Agropitalica uit Sint-Niklaas gastheer/vrouw voor Moeder Brecht en Groene Kring Vives (West-Vlaanderen), LILA en Groene Kring BIOT en Groene Kring Agro (Antwerpen). Dit jaarlijks festijn staat in het teken van het verenigen van jonge land- en tuinbouwers die een hogere opleiding land- en tuinbouw volgen.

  Klik hier voor het album

​BEWEGING

Buitenlandse studiereis

Elk jaar trekt Groene Kring op buitenlandse studiereis om de land- en tuinbouw in het buitenland te gaan verkennen. Ook in 2015 is dit het geval! Van 7 tot 12 juni trekken we richting Denemarken.

 

Schrijf je als de bliksem in

Sectorspecifieke cursus type B

Heb jij plannen om een land- of tuinbouwbedrijf over te nemen? Of wil jij je sectorspecifieke kennis nog even opfrissen? Met de starterscursus type B kan je je specialiseren in de sector van je (toekomstig) bedrijf.

Overzicht Type B cursussen

 

Ludieke acties tijdens de koers

Samen met Boerenbond en andere landbouworganisaties, trok Groene Kring de afgelopen weken naar de koers waar we op een ludieke manier actie voerden. 

Lees meer en bekijk het filmpje