• S.O.S. Voedselprijzen

  De prijzen in onze sector blijven slecht. Daarom gaan Groene Kring en Boerenbond de komende weken over tot actie onder de titel: “SOS Voedselprijzen: Ja voor eerlijke voedselprijzen. Nee aan de prijzenslag op kap van boer en tuinder”. Groene Kring start in de loop van volgende week met een mobiele pop-up boerenmarkt waarbij een rondgang wordt georganiseerd met een tractor met aanhangwagen om in elke provincie minstens één stad aan te doen. Ook hier zullen infofolders bedeeld worden en zal gevraagd worden de petitie te onderteken. 
  Onderteken de petitie: www.sosvoedselprijzen.be

  Fotoalbum

 • Kenniscentrum Bedrijfsopvolging

  Vanaf 1 september 2015 is het Kenniscentrum Bedrijfsopvolging hét aanspreekpunt voor iedereen die een land-of tuinbouwbedrijf wil overnemen of overdragen. Na een jaar voorbereidend werk biedt het Kenniscentrum vanaf dit najaar vorming aan voor zowel de 50-plusser die denkt aan overdragen, als voor de jongere die denkt aan overnemen. Uniek zijn zeker ook de vormingsmomenten waar beide generaties en hun familieleden samen komen. Opvolging in land- en tuinbouw zijn immers niet enkel een zakelijk, maar zeer zeker ook een emotioneel gebeuren waarbij niet alleen de opvolger en de overdrager betrokken partij zijn, maar elk (aanstaand) familielid. Op de Werktuigendagen kan je kennis maken met de 2 gemotiveerde consulenten van het Kenniscentrum Bedrijfsopvolging.

   

  Lees hier het persbericht

 • Rijbewijs G

  Groene Kring biedt iedereen de mogelijkheid om een praktijkopleiding te volgen op verschillende locaties in Vlaanderen. Tijdens de intensieve opleiding leer je de noodzakelijke controles van het voertuig, de manoeuvres op het privéterrein en een vlotte maar defensieve rijtechniek op de openbare weg. 

  Lees meer

 • Brochures De Wissel

  Begin maart bracht Groene Kring 2 nieuwe brochures uit in de reeks De Wissel. ‘Partners in land- en tuinbouw’ handelt over de rol van de partner van een agrarisch ondernemer op het bedrijf. De ‘Ervaringsgids’ werd geschreven naar aanleiding van de Spiegelreis, een driedaagse reis waar jonge land- en tuinbouwers uit België en Nederland hun ondernemerscompetenties verder konden ontwikkelen en ervaringen uitwisselen. Je kan deze nieuwe brochures net zoals de eerder verschenen brochures ‘Overdragen in land- en tuinbouw’ en ‘Opvolgen in land- en tuinbouw’ gratis bestellen of downloaden.
​BEWEGING

Provinciale ploegwedstrijden

Vanaf 16 augustus is er weer 5 weken lang ploegplezier. Je kan hier inschrijven voor de ploegwedstrijd in jouw provincie of je kan op 13 augustus een kijkje komen nemen op de nationale ploegwedstrijd in Geel.

Starterscursussen type A

Heb jij plannen om een land- of tuinbouwbedrijf over te nemen? In de starterscursus type A krijg je een basiskennis van de landbouwwetgeving mee en thema’s zoals financieel beheer, ondernemerschap en bedrijfsovername komen aan bod .

Overzicht Type A cursussen

S.O.S.                     Voedselprijzen

Groene Kring trekt de komende weken met Tractor Roza en een mobiele boerenkraam door Vlaanderen om de consument te sensibiliseren over de voedsel- prijzenproblematiek in de land- en tuinbouwsector. Meedoen? Mail info@groenekring.be
Fotoalbum: Ronde van Tractor Roza

Volg de Ronde van Tractor Roza via #TractorRoza of
www.sosvoedselprijzen.be/activiteiten 

Teken de petitie