• Vacature organisatieconsulent 

  Voor de versterking van het Groene Kringteam zijn we op zoek naar een organisatieconsulent (m/v) voor de provincie Limburg.


  Bekijk de vacature hier

 • KLJ en Groene Kring adviseren Braziliaanse plattelandsjongeren

  Jan Van Wijnsberghe (KLJ) en Bastiaan Viaene (Groene Kring) trekken voor drie weken naar Brazilië. Ter plaatse gaan ze advies verlenen aan een beloftevolle jongerenvereniging. Vanwijnsberghe en Viaene zullen thema's aankaarten zoals bedrijfsopvolging, voedselzekerheid, landbouweconomie en agrarische vorming. Op het programma staan een hele reeks workshops en terreinbezoeken. 

  Lees meer 

  Facebook


   

 • #BoerVoor1Dag

  Groene Kring heeft Kevin Delvaux, beleidsmedewerker VLIF, uitgenodigd om deel te nemen aan een stagedag voor ambtenaren. Op 21 juni was hij #BoerVoor1Dag op het tuinbouwbedrijf van Groene Kringlid Kristof De Boeck. 

  Een verslag en foto’s vind je hier.

 • Rijbewijs G

  Groene Kring biedt iedereen de mogelijkheid om een praktijkopleiding te volgen op verschillende locaties in Vlaanderen. Tijdens de intensieve opleiding leer je de noodzakelijke controles van het voertuig, de manoeuvres op het privéterrein en een vlotte maar defensieve rijtechniek op de openbare weg. 

  Lees meer

 • Spiegelreis

  Een familiebedrijf in de land- of tuinbouw overnemen? Gemakkelijk is anders! 


  Zelfkennis, communicatie in een familiebedrijf, professioneel samenwerken, visie- en strategiebepaling, ….


  Het zijn allemaal cruciale ingrediënten voor een geslaagde bedrijfsovername. 


   

  Lees meer


 • Kenniscentrum Bedrijfsopvolging

  Vanaf 1 september 2015 is het Kenniscentrum Bedrijfsopvolging hét aanspreekpunt voor iedereen die een land-of tuinbouwbedrijf wil overnemen of overdragen. Na een jaar voorbereidend werk biedt het Kenniscentrum vanaf dit najaar vorming aan voor zowel de 50-plusser die denkt aan overdragen, als voor de jongere die denkt aan overnemen. Uniek zijn zeker ook de vormingsmomenten waar beide generaties en hun familieleden samen komen. Opvolging in land- en tuinbouw zijn immers niet enkel een zakelijk, maar zeer zeker ook een emotioneel gebeuren waarbij niet alleen de opvolger en de overdrager betrokken partij zijn, maar elk (aanstaand) familielid. 

  Lees hier het persbericht

​BEWEGING

Nationale ploegwedstrijd

De beste ploegers van Vlaanderen zakken in het weekend van 8 & 9 oktober af naar Eksel ( Limburg), waar ze een prachtig staaltje ploegwerk zullen neerzetten. Wil je weten waar je de ploegers aan het werk kan zien, kijk snel voor meer info.  

Type A starterscursus

De wetgeving in de landbouwsector is een complex gegeven en is de afgelopen jaren erg veranderd. Wil jij de nodige kennis verzamelen van algemene en specifieke landbouwwetgeving? Dan is de starterscursus de basisopleiding bij uitstek.

Meer info

Een nieuwe brochure

Een nieuwe brochure in de reeks De Wissel! ‘Broers en zussen in land- en tuinbouw’ richt zich op gezinsleden die een broer of zus hebben die het bedrijf overneemt. Wat zijn jouw ambities, wat is jouw invloed als broer of zus en hoe ziet het financiële plaatje eruit. In de brochure wordt het allemaal toegelicht.

Lees meer

Poll Groene Kring

Welke Groene Kringactiviteit moet volgens jou zeker op de jaarprogrammafolder van je gewest?

Antwoord versturen  Resultaten bekijken