• Spiegelreis
  6-8 februari 2015

  Ben je jong, heb je een passie voor de land- en tuinbouw en ben je misschien van plan later een bedrijf over te nemen? Dan is deze driedaagse reis voor jou gemaakt. Tijdens deze reis leer je je sterke en minder sterke vaardigheden kennen en word je intensief begeleid om die ondernemerscompetenties beter te ontwikkelen. Samen met andere Belgische en Nederlandse jongeren krijg je workshops van echte vakspecialisten en bezoek je vooruitstrevende bedrijven in Belgisch en Nederlands Limburg.

  Interesse?

 • Sectorspecifieke cursus type B

  Heb jij plannen om een land- of tuinbouwbedrijf over te nemen? Of wil jij je sectorspecifieke kennis nog even opfrissen? Met de starterscursus type B kan je je specialiseren in de sector van je (toekomstig) bedrijf. Je hebt een ruime keuze aan specialisatiecursussen: rundvee, melkvee, akkerbouw, tuinbouw, pluimvee, fruitteelt, varkens, hoevetoerisme, sierteelt en paardenhouderij. Nieuw dit jaar is een cursus geitenhouderij en een cursus biologische land- en tuinbouw. De cursussen zijn geldig voor VLIF-steun en bedrijfsbeheer.

  Meer info over de cursussen
 • Generatie-overdracht doordacht

  In deze vijfdelige lessenreeks worden alle aspecten van een bedrijfsovername toegelicht. Je krijgt een duidelijk overzicht van je eigen bedrijfssituatie en de wirwar van vragen die op je afkomen. Neem zelf het overnameproces in handen en ga aan de slag met de gegevens van je bedrijf. Leer omgaan met de familiale aspecten die bij een bedrijfsovername komen kijken.

  -  Roeselare: start 28 januari (telkens van 19.30 - 22.30 uur)

  Meer info & inschrijven

 • Vrienden van
  Groene Kring

  Ook wanneer je ouder bent dan 35 jaar!

  Groene Kring is een jongerenbeweging. Je kan lid blijven t.e.m. het kalenderjaar waarin je 35 jaar wordt. Dit wil zeggen dat het vanaf 2015 in de ledenadministratie niet meer mogelijk zal zijn om mensen toe te voegen die geboren zijn voor 1980.

  Ben jij ouder dan 35 jaar maar wil jij Groene Kring nog een warm hart toedragen? Dan heeft Groene Kring een alternatief voor jou! Je kan je aansluiten als ‘vrienden van’ Groene Kring.

  Meer info

 • Ladies First

  Heb jij ook wel eens nood aan een dagje uit met de vrouwelijke leden van Groene Kring. Wel, dan hebben wij de oplossing voor jou. Op zondag 8 maart zijn de partners uitgenodigd op Ladies First in de plantentuin van Meise. We starten met een brunch en opening door Vlaams minister voor landbouw Joke Schauvliege, vervolgen de dag met een panelgesprek en eindigen met ronde tafelgesprekken. Geïnteresseerden kunnen aansluitend nog een rondleiding volgen door de plantentuin.

  Meer info en inschrijven

   

   

   

 • Duim je mee voor eerlijke voedselprijzen?

  Groene Kring steunt de actie van Boerenbond en duimde alvast mee. Vind je ook dat onze land-en tuinbouwers loon naar werken verdienen?
  Duim dan voor hen, voor hun producten én voor een eerlijke prijs voor deze producten.
  Neem een foto van jezelf met je favoriete product, gebruik #duimjemee en plaats je foto op je Facebook-, Twitter- of Instagram-account.

  MEER INFO: http://www.duimjemee.be/

  Klik hier voor de foto's

 • Buitenlandse studiereis

  Elk jaar trekt Groene Kring op buitenlandse studiereis om de land- en tuinbouw in het buitenland te gaan verkennen. Ook in 2015 is dit het geval! Van 7 tot 12 juni trekken we richting Denemarken om kennis te maken met de land- en tuinbouw in combinatie met sightseeing en het opsnuiven van de plaatselijke cultuur. Wil jij graag wat meer informatie over deze reis? Kom dan op woensdag 4 februari om 20u naar de landbouwschool te Sint-Niklaas (Weverstraat 23).

  Lees meer

​BEWEGING

Twee nieuwe bekende gezichten!

Groene Kring heeft twee nieuwe bekende gezichten! Sam Magnus uit Merchtem werd verkozen tot nieuwe ondervoorzitter van Groene Kring. Samen met hem werd ook Jannes Maes uit Aalter verkozen als internationale vertegenwoordiger van onze vereniging. Lees hier het persbericht.

 

Lees meer

Sectorspecifieke cursus type B

Heb jij plannen om een land- of tuinbouwbedrijf over te nemen? Of wil jij je sectorspecifieke kennis nog even opfrissen? Met de starterscursus type B kan je je specialiseren in de sector van je (toekomstig) bedrijf.

Overzicht Type B cursussen 

 

Ladies
First

Heb jij ook wel eens nood aan een dagje uit met de vrouwelijke leden van Groene Kring. Wel, dan hebben wij de oplossing voor jou. Op zondag 8 maart zijn de partners uitgenodigd op Ladies First in de plantentuin van Meise. Klik verder voor inschrijvingen en het programma.

Info & inschrijven