• Tournée Générale

  Met Tournée Générale wil Groene Kring jullie een reeks inspirerende avonden bezorgen, op unieke locaties en met unieke smaken. 

  Per avond zullen 3 sprekers elk gedurende 20 minuten het woord nemen en hun inzicht in enkele actuele thema’s met je delen: “10 argumenten om bio te telen”, “12 stappen voorruit” en “Waarheden als een koe”. Er is zeker ook tijd voorzien om je vragen op hen af te vuren en tijdens de pauzes kan je alles wat te laten bezinken bij een biertje (tournée générale) van de brouwerij waar we te gast zijn. 

   

  Meer info & inschrijven

 • #BoerVoor1Dag

  Groene Kring heeft Kevin Delvaux, beleidsmedewerker VLIF, uitgenodigd om deel te nemen aan een stagedag voor ambtenaren. Op 21 juni was hij #BoerVoor1Dag op het tuinbouwbedrijf van Groene Kringlid Kristof De Boeck. 

  Een verslag en foto’s vind je hier.

 • Rijbewijs G

  Groene Kring biedt iedereen de mogelijkheid om een praktijkopleiding te volgen op verschillende locaties in Vlaanderen. Tijdens de intensieve opleiding leer je de noodzakelijke controles van het voertuig, de manoeuvres op het privéterrein en een vlotte maar defensieve rijtechniek op de openbare weg. 

  Lees meer

 • Vacature organisatieconsulent 

  Voor de versterking van het Groene Kringteam zijn we op zoek naar een organisatieconsulent (m/v) voor de provincie Limburg.


  Bekijk de vacature hier

 • Spiegelreis

  Een familiebedrijf in de land- of tuinbouw overnemen? Gemakkelijk is anders! 


  Zelfkennis, communicatie in een familiebedrijf, professioneel samenwerken, visie- en strategiebepaling, ….


  Het zijn allemaal cruciale ingrediënten voor een geslaagde bedrijfsovername. 


   

  Lees meer


 • Kenniscentrum Bedrijfsopvolging

  Vanaf 1 september 2015 is het Kenniscentrum Bedrijfsopvolging hét aanspreekpunt voor iedereen die een land-of tuinbouwbedrijf wil overnemen of overdragen. Na een jaar voorbereidend werk biedt het Kenniscentrum vanaf dit najaar vorming aan voor zowel de 50-plusser die denkt aan overdragen, als voor de jongere die denkt aan overnemen. Uniek zijn zeker ook de vormingsmomenten waar beide generaties en hun familieleden samen komen. Opvolging in land- en tuinbouw zijn immers niet enkel een zakelijk, maar zeer zeker ook een emotioneel gebeuren waarbij niet alleen de opvolger en de overdrager betrokken partij zijn, maar elk (aanstaand) familielid. 

  Lees hier het persbericht

​BEWEGING

Nationale ploegwedstrijd

Op zondag 9 oktober reed er menig ploeg en tractor door de velden in Eksel tijdens de nationale ploegwedstrijd. Bert Vanherk kon zijn titel nationaal kampioen wentelploegen verlengen, in het rondgaand ploegen ging Niels Mariën met de eer lopen. Proficiat mannen!

Type B cursus fruitteelt

Heb jij plannen om een land- of tuinbouwbedrijf over te nemen? Of wil jij je sectorspecifieke kennis nog even opfrissen? Met de starterscursus type B in Sint-truiden kan je je specialiseren in de sector van je (toekomstig) bedrijf. De cursus is geldig voor VLIF-steun en bedrijfsbeheer.

Meer info

Een nieuwe brochure

Een nieuwe brochure in de reeks De Wissel! ‘Broers en zussen in land- en tuinbouw’ richt zich op gezinsleden die een broer of zus hebben die het bedrijf overneemt. Wat zijn jouw ambities, wat is jouw invloed als broer of zus en hoe ziet het financiële plaatje eruit. In de brochure wordt het allemaal toegelicht.

Lees meer

Poll Groene Kring

Welke Groene Kringactiviteit moet volgens jou zeker op de jaarprogrammafolder van je gewest?

Antwoord versturen  Resultaten bekijken