• KLJ & Groene Kring gesloten in de kerstvakantie

  Van 22 december tot en met 4 januari is het secretariaat van KLJ & Groene Kring gesloten.

  Wij zijn terug bereikbaar vanaf maandag 5 januari.

   

  We wensen je fijne feestdagen

 • Sectorspecifieke cursus type B

  Heb jij plannen om een land- of tuinbouwbedrijf over te nemen? Of wil jij je sectorspecifieke kennis nog even opfrissen? Met de starterscursus type B kan je je specialiseren in de sector van je (toekomstig) bedrijf. Je hebt een ruime keuze aan specialisatiecursussen: rundvee, melkvee, akkerbouw, tuinbouw, pluimvee, fruitteelt, varkens, hoevetoerisme, sierteelt en paardenhouderij. Nieuw dit jaar is een cursus geitenhouderij en een cursus biologische land- en tuinbouw. De cursussen zijn geldig voor VLIF-steun en bedrijfsbeheer.

  Meer info over de cursussen
 • Groene Kring aan pokertafel met minister Schauvliege

  Op vrijdag 10 oktober zette Groene Kring minister Schauvliege aan de pokertafel met Europese en Russische politieke leiders. De inzet van deze pokerronde: Europese land- en tuinbouwproducten. Groene Kring bracht op deze manier de economische gevolgen van de handelsboycot voor de Vlaamse land- en tuinbouwers onder de aandacht. Tijdens het pokerspel werd een dossier met concrete maatregelen voor gelegd aan minister Schauvliege met de vraag om deze maatregelen op tafel te leggen tijdens de Europese landbouwraad van 13 oktober as.

  Meer info over de actie

 • Generatie-overdracht doordacht

  In deze vijfdelige lessenreeks worden alle aspecten van een bedrijfsovername toegelicht. Je krijgt een duidelijk overzicht van je eigen bedrijfssituatie en de wirwar van vragen die op je afkomen. Neem zelf het overnameproces in handen en ga aan de slag met de gegevens van je bedrijf. Leer omgaan met de familiale aspecten die bij een bedrijfsovername komen kijken.

  -  Wemmel: start 27 januari (start 20 tot 23 uur)
  -  Roeselare: start 28 januari (telkens van 19.30 - 22.30 uur)

  Meer info & inschrijven

 • Opgelet, een nieuw GLb

  Het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) brengt heel wat veranderingen met zich mee. Voor jonge starters en bedrijfsovernames komen er extra knelpunten maar ook opportuniteiten bij te kijken. Heb jij pas een bedrijfsovername achter de rug of ben je een jonge landbouwer die nog wil starten? Dan zet Groene Kring voor jou alles op een rijtje in het artikel 'bedrijfsoverdracht bij veranderd beleid'.

   

  Lees het artikel

 • Vrienden van
  Groene Kring

  Ook wanneer je ouder bent dan 35 jaar!

  Groene Kring is een jongerenbeweging. Je kan lid blijven t.e.m. het kalenderjaar waarin je 35 jaar wordt. Dit wil zeggen dat het vanaf 2015 in de ledenadministratie niet meer mogelijk zal zijn om mensen toe te voegen die geboren zijn voor 1980.

  Ben jij ouder dan 35 jaar maar wil jij Groene Kring nog een warm hart toedragen? Dan heeft Groene Kring een alternatief voor jou! Je kan je aansluiten als ‘vrienden van’ Groene Kring.

  Meer info

 • Duim je mee voor eerlijke voedselprijzen?

  Groene Kring steunt de actie van Boerenbond en duimde alvast mee. Vind je ook dat onze land-en tuinbouwers loon naar werken verdienen?
  Duim dan voor hen, voor hun producten én voor een eerlijke prijs voor deze producten.
  Neem een foto van jezelf met je favoriete product, gebruik #duimjemee en plaats je foto op je Facebook-, Twitter- of Instagram-account.

  MEER INFO: http://www.duimjemee.be/

  Klik hier voor de foto's

​BEWEGING

Vrienden van Groene Kring

Ben jij ouder dan 35 jaar maar wil jij Groene Kring nog een warm hart toedragen? Dan heeft Groene Kring een alternatief voor jou! Je kan je aansluiten als ‘vrienden van’ Groene Kring.

 

Vriend van Groene Kring

Sectorspecifieke cursus type B

Heb jij plannen om een land- of tuinbouwbedrijf over te nemen? Of wil jij je sectorspecifieke kennis nog even opfrissen? Met de starterscursus type B kan je je specialiseren in de sector van je (toekomstig) bedrijf.

Overzicht Type B cursussen 

 

Spiegelreis
6-8 februari 2015

Ben je jong, heb je een passie voor de land– en tuinbouw en ben je misschien van plan later een bedrijf over te nemen? Dan is deze driedaagse reis voor jou gemaakt.

Interesse?