• Vacature

  KLJ & Groene Kring vzw is op zoek naar een tijdelijke ondersteuning voor de functie 'Klantgerichte helpdeskmedewerker IT'. Solliciteren doe je door je sollicitatiebrief en curriculum vitae te sturen naar selecties@KLJ.be en dit t.e.m. 31 maart. Je ontvangt kort nadien een e-mail met de nodige uitleg over de selectieprocedure.

  Lees meer

 • Rondrit met minister Schauvliege

  Na de Vlaamse verkiezingen van 2014 werd mevrouw Schauvliege minister van Omgeving, Natuur en Landbouw. Om haar te laten kennis maken met de land- en tuinbouwsector namen de jonge land- en tuinbouwers van Groene Kring haar mee op een rondrit langs twee agrarische bedrijven in het Meetjesland. Een uitgebreid verslag van de rondrit vind je in maart in Stiel, het ledenmagazine van Groene Kring.

  Klik hier voor de foto's • Brochure ‘Partners in land- en tuinbouw

  Partner zijn van een land- of tuinbouwers is niet evident, er komt heel wat bij kijken. Het is belangrijk over alles goed na te denken om moeilijke situaties te vermijden. Daarom publiceert Groene Kring de brochure ‘Partners in land- en tuinbouw’, binnen de reeks De Wissel,  waar de rol- en positie van de partner wordt uitgelegd samen met de risico’s en mogelijkheden die er zijn. 
 • Ladies First

  Op 8 maart, de internationale vrouwendag, organiseerde Groene Kring het event ‘Ladies First’. Tijdens dit event ging Groene Kring dieper in op de rol en de positie van de partner van agrarisch ondernemers. Deelnemers werden bewust gemaakt van de impact van de keuzes die zij als koppel maken zoals het samenlevings- of huwelijkscontract, de loopbaan van de partner en de samenwerking binnen de familie.

  Foto's Ladies First

   

   

   

 • Infoavonden MAP 5

  Op dit ogenblik loopt het openbaar onderzoek voor MAP 5. Het wordt steeds duidelijker wat het nieuwe MAP zal inhouden, zelfs al heeft de Europese Commissie nog niet definitief groen licht gegeven. Als je snel zicht hebt op de gevolgen van MAP 5 voor jouw bedrijf, kan je zo nodig meteen de juiste maatregelen of voorzorgen nemen. Via provinciale infoavonden brengt Boerenbond nu al een stand van zaken.

  Meer info en data vind je hier

​BEWEGING

Buitenlandse studiereis

Elk jaar trekt Groene Kring op buitenlandse studiereis om de land- en tuinbouw in het buitenland te gaan verkennen. Ook in 2015 is dit het geval! Van 7 tot 12 juni trekken we richting Denemarken om kennis te maken met de land- en tuinbouw in combinatie met sightseeing en het opsnuiven van de plaatselijke cultuur. Wil jij mee op deze unieke ervaring? Er zijn nog enkele plaatsen vrij! 

Schrijf je als de bliksem in

Sectorspecifieke cursus type B

Heb jij plannen om een land- of tuinbouwbedrijf over te nemen? Of wil jij je sectorspecifieke kennis nog even opfrissen? Met de starterscursus type B kan je je specialiseren in de sector van je (toekomstig) bedrijf.

Overzicht Type B cursussen 

 

Ladies
First

Het event ‘Ladies First’ stond in het teken van de rol en de positie van de partner van agrarische ondernemers. Op 8 maart kwamen de deelnemers aan de hand van een panelgesprek en enkele rondetafelgesprekken meer te weten over de juridische, fiscale en sociale aspecten waarmee ze als koppel ongetwijfeld te maken krijgen. 

Bekijk hier de foto's