• Kenniscentrum Bedrijfsopvolging

  Vanaf 1 september 2015 is het Kenniscentrum Bedrijfsopvolging hét aanspreekpunt voor iedereen die een land-of tuinbouwbedrijf wil overnemen of overdragen. Na een jaar voorbereidend werk biedt het Kenniscentrum vanaf dit najaar vorming aan voor zowel de 50-plusser die denkt aan overdragen, als voor de jongere die denkt aan overnemen. Uniek zijn zeker ook de vormingsmomenten waar beide generaties en hun familieleden samen komen. Opvolging in land- en tuinbouw zijn immers niet enkel een zakelijk, maar zeer zeker ook een emotioneel gebeuren waarbij niet alleen de opvolger en de overdrager betrokken partij zijn, maar elk (aanstaand) familielid. Op de Werktuigendagen kan je kennis maken met de 2 gemotiveerde consulenten van het Kenniscentrum Bedrijfsopvolging.

   

  Lees hier het persbericht

 • Rijbewijs G

  Groene Kring biedt iedereen de mogelijkheid om een praktijkopleiding te volgen op verschillende locaties in Vlaanderen. Tijdens de intensieve opleiding leer je de noodzakelijke controles van het voertuig, de manoeuvres op het privéterrein en een vlotte maar defensieve rijtechniek op de openbare weg. 

  Lees meer

 • Brochures De Wissel

  Begin maart bracht Groene Kring 2 nieuwe brochures uit in de reeks De Wissel. ‘Partners in land- en tuinbouw’ handelt over de rol van de partner van een agrarisch ondernemer op het bedrijf. De ‘Ervaringsgids’ werd geschreven naar aanleiding van de Spiegelreis, een driedaagse reis waar jonge land- en tuinbouwers uit België en Nederland hun ondernemerscompetenties verder konden ontwikkelen en ervaringen uitwisselen. Je kan deze nieuwe brochures net zoals de eerder verschenen brochures ‘Overdragen in land- en tuinbouw’ en ‘Opvolgen in land- en tuinbouw’ gratis bestellen of downloaden.
​BEWEGING

Nationale ploegwedstrijd

Op 13 september vond de nationale ploegwedstrijd plaats. Proficiat aan Bert Vanherk, nationaal kampioen wentelploegen en Marnix Stockman, nationaal kampioen rondgaand ploegen.

Starterscursussen type A

Heb jij plannen om een land- of tuinbouwbedrijf over te nemen? In de starterscursus type A krijg je een basiskennis van de landbouwwetgeving mee en thema’s zoals financieel beheer, ondernemerschap en bedrijfsovername komen aan bod .

Overzicht Type A cursussen

S.O.S.                     Voedselprijzen

Maandag 7 september trok Tractor Roza de grote Boerenbetoging op gang. Dit was het eindpunt van Roza, die de afgelopen weken heel Vlaanderen heeft doorkruist. 
Filmpjes en foto’s van Tractor Roza en de boerenbetoging vind je hier. Neem ook een kijkje op #TractorRoza en #sosvoedselprijzen.

Fotoalbum en filmpjes