U bevindt zich hier: Beweging » Provincie » Limburg

 Groene Kring Limburg

In Limburg kennen we tal van sectoren. Het Noorden van onze mooie provincie is vooral gekenmerkt door de melkveehouders. Aan de Maaskant zijn veel groentetelers gevestigd, in de buurt van Scana Noliko. En het Zuiden van de provincie is voornamelijk gekend voor de akkerbouw omwille van de vruchtbare grond, maar je vindt hier ook verschillende vleesveehouders. En de streek van Haspengouw is voornamelijk gekend om zijn mooie bloesems, hier vind je dus onze fruittelers terug. Zij hebben een eigen werking. Verspreid over de hele provincies vind je varkenshouders, iets minder pluimveehouderijen.
Wanneer we onze gewesten bekijken, zijn er 6 Limburgse gewesten. In het Zuiden vind je gewest Zuid-Limburg en gewest fruittelers Zuid-Limburg. In het Noorden vind je gewest Neerpelt, Peer, Bree en gewest Maaskant terug. Deze gewesten organiseren voor hun leden tal van activiteiten. Studievergaderingen komen aan bod, maar ook uitstappen, etentjes en in de zomer grootse evenementen zoals een trekkertrek en een pikdorsercross. Gewest Zuid-Limburg en gewest Peer organiseren ook regelmatig een tractorenrondrit om zo onze sector in een goed daglicht te stellen.
Het bestuur van Groene Kring Limburg wordt de provinciale kern genoemd. Deze kern bestaat uit alle voorzitters en secretarissen van de gewesten en de werkgroepleden. Onze provinciale kern organiseert ledenvergaderingen, voetbaltornooi, uitstappen, kadervormingsactiviteiten en voor de allereerste keer ook een cantus.
Onze fruittelers organiseren samen met de vzw fruittelers Zuid-Limburg de driejaarlijkse beurs Fructura.

 Provinciaal Voorzitter Limburg

Nationaal Bestuur

Koen Vrancken

Tel.:
GSM : (0473) 22 07 25
Fax:


voorzitter.limburg@groenekring.be

  • Actief opvolgen van de actualiteit
  • Voorzitten van de provinciale Groene Kring kern
  • Leiden van provinciale vergaderingen en activiteiten
  • Groene Kring vertegenwoordigen op de provinciale raad van de Boerenbond
  • Provinciale vertegenwoordiging van de beweging en verdediging van Groene Kring standpunten