• Ploegwedstrijd West-Vlaanderen

  De ploegcompetitie op provinciaal niveau ging alvast van start. Op zondag 10 mei beten ze in West-Vlaanderen de spits af. Groene Kring Brugge organiseerde de ploegwedstrijd. Tijdens de wedstrijd waren er ook demonstraties klepelmaaien, ploegen met paard en oldtimerploegen. Het stralende weer zorgde ervoor dat er heel wat supporters kwamen opdagen. Geert Vandevelde was de beste wentelploeger en Alfons Vanhulle behaalde de eerste plek in het rondgaand ploegen. 
  De resultaten en foto’s vind je hier

   

 • Rijbewijs G

  Groene Kring biedt iedereen de mogelijkheid om een praktijkopleiding te volgen op verschillende locaties in Vlaanderen. Tijdens de intensieve opleiding leer je de noodzakelijke controles van het voertuig, de manoeuvres op het privéterrein en een vlotte maar defensieve rijtechniek op de openbare weg. 

  Lees meer

 • Brochures De Wissel

  Begin maart bracht Groene Kring 2 nieuwe brochures uit in de reeks De Wissel. ‘Partners in land- en tuinbouw’ handelt over de rol van de partner van een agrarisch ondernemer op het bedrijf. De ‘Ervaringsgids’ werd geschreven naar aanleiding van de Spiegelreis, een driedaagse reis waar jonge land- en tuinbouwers uit België en Nederland hun ondernemerscompetenties verder konden ontwikkelen en ervaringen uitwisselen. Je kan deze nieuwe brochures net zoals de eerder verschenen brochures ‘Overdragen in land- en tuinbouw’ en ‘Opvolgen in land- en tuinbouw’ gratis bestellen of downloaden.
​BEWEGING

Buitenlandse studiereis

Begin juni trokken 23 Groene Kringers op studiereis naar Denemarken. Het werd een gevarieerde
boeiende reis. 

 

Klik hier voor de foto's

 

Starterscursussen type A

Heb jij plannen om een land- of tuinbouwbedrijf over te nemen? In de starterscursus type A krijg je een basiskennis van de landbouwwetgeving mee en thema’s zoals financieel beheer, ondernemerschap en bedrijfsovername komen aan bod .

Overzicht Type A cursussen

Lucas Van Dessel verkozen

De kandidatuur voor het Young Farmers’ Committee (YFC) van Lucas Van Dessel, ere-ondervoorzitter van Groene Kring, de vereniging voor jonge landbouwers, werd vandaag bekrachtigd bij de World Farmers’ Organisation (WFO).  

Lees het persbericht