• Duim je mee voor eerlijke voedselprijzen?

  Groene Kring steunt de actie van Boerenbond en duimde alvast mee. Vind je ook dat onze land-en tuinbouwers loon naar werken verdienen?
  Duim dan voor hen, voor hun producten én voor een eerlijke prijs voor deze producten.
  Neem een foto van jezelf met je favoriete product, gebruik #duimjemee en plaats je foto op je Facebook-, Twitter- of Instagram-account.

  MEER INFO: http://www.duimjemee.be/

  Klik hier voor de foto's

 • Groene Kring aan pokertafel met minister Schauvliege

  Op vrijdag 10 oktober zette Groene Kring minister Schauvliege aan de pokertafel met Europese en Russische politieke leiders. De inzet van deze pokerronde: Europese land- en tuinbouwproducten. Groene Kring bracht op deze manier de economische gevolgen van de handelsboycot voor de Vlaamse land- en tuinbouwers onder de aandacht. Tijdens het pokerspel werd een dossier met concrete maatregelen voor gelegd aan minister Schauvliege met de vraag om deze maatregelen op tafel te leggen tijdens de Europese landbouwraad van 13 oktober as.

  Meer info over de actie

 • Generatie-overdracht doordacht

  In deze vijfdelige lessenreeks worden alle aspecten van een bedrijfsovername toegelicht. Je krijgt een duidelijk overzicht van je eigen bedrijfssituatie en de wirwar van vragen die op je afkomen. Neem zelf het overnameproces in handen en ga aan de slag met de gegevens van je bedrijf. Leer omgaan met de familiale aspecten die bij een bedrijfsovername komen kijken.

  - Datum:  27 oktober, 3, 10, 17 & 24 november
  - Locatie:  Boerenbond, Denen 157 te Lochristi

  Meer info & inschrijven

 • Opgelet, een nieuw GLb

  Het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) brengt heel wat veranderingen met zich mee. Voor jonge starters en bedrijfsovernames komen er extra knelpunten maar ook opportuniteiten bij te kijken. Heb jij pas een bedrijfsovername achter de rug of ben je een jonge landbouwer die nog wil starten? Dan zet Groene Kring voor jou alles op een rijtje in het artikel 'bedrijfsoverdracht bij veranderd beleid'.

   

  Lees het artikel

 • Vacatures

  Wil jij graag meewerken aan het beleid van Groene Kring? Grijp dan nu je kans! Groene Kring zoekt immers een nieuwe ondervoorzitter en stelt tegelijkertijd ook een gloednieuwe functie ‘GK internationaal’ open.  

  Je kan je tot 3 november aanmelden bij Marijke Jordens, 0476 57 67 85, voorzitter@groenekring.be. Vermeld zeker je naam, geboortedatum en de functie die jij graag wil invullen, samen met een korte motivatie. Vervolgens neemt Marijke binnen een week contact met je op! Zo eenvoudig kan het zijn.

  Nationaal ondervoorzitter

  GK internationaal

​BEWEGING

Activiteiten- kalender

Hou zeker onze activiteitenkalender in de gaten! Zowel op provinciaal als nationaal niveau komen er interessante activiteiten aan, zo heb je verschillende studievergaderingen met boeiende thema's, een comedy night, voetbaltornooien, een ministerrondrit en nog veel meer.


 

Neem een kijkje op de kalender

Cursus Generatie-overdracht

In deze vijfdelige lessenreeks worden alle aspecten van een bedrijfsovername toegelicht. Je krijgt een duidelijk overzicht van je eigen bedrijfssituatie en de wirwar van vragen die op je afkomen.

Generatie-overdracht doordacht

Opgelet, een nieuw GLB! 

Het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) brengt heel wat veranderingen met zich mee. Voor jonge starters en bedrijfsovernames komen er extra knelpunten maar ook opportuniteiten bij te kijken.  

Lees meer