• Sectorspecifieke cursus type B

  Heb jij plannen om een land- of tuinbouwbedrijf over te nemen? Of wil jij je sectorspecifieke kennis nog even opfrissen? Met de starterscursus type B kan je je specialiseren in de sector van je (toekomstig) bedrijf. Je hebt een ruime keuze aan specialisatiecursussen: rundvee, melkvee, akkerbouw, tuinbouw, pluimvee, fruitteelt, varkens, hoevetoerisme, sierteelt en paardenhouderij. Nieuw dit jaar is een cursus geitenhouderij en een cursus biologische land- en tuinbouw. De cursussen zijn geldig voor VLIF-steun en bedrijfsbeheer.

  Meer info over de cursussen
 • Duim je mee voor eerlijke voedselprijzen?

  Groene Kring steunt de actie van Boerenbond en duimde alvast mee. Vind je ook dat onze land-en tuinbouwers loon naar werken verdienen?
  Duim dan voor hen, voor hun producten én voor een eerlijke prijs voor deze producten.
  Neem een foto van jezelf met je favoriete product, gebruik #duimjemee en plaats je foto op je Facebook-, Twitter- of Instagram-account.

  MEER INFO: http://www.duimjemee.be/

  Klik hier voor de foto's

 • Groene Kring aan pokertafel met minister Schauvliege

  Op vrijdag 10 oktober zette Groene Kring minister Schauvliege aan de pokertafel met Europese en Russische politieke leiders. De inzet van deze pokerronde: Europese land- en tuinbouwproducten. Groene Kring bracht op deze manier de economische gevolgen van de handelsboycot voor de Vlaamse land- en tuinbouwers onder de aandacht. Tijdens het pokerspel werd een dossier met concrete maatregelen voor gelegd aan minister Schauvliege met de vraag om deze maatregelen op tafel te leggen tijdens de Europese landbouwraad van 13 oktober as.

  Meer info over de actie

 • Opgelet, een nieuw GLb

  Het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) brengt heel wat veranderingen met zich mee. Voor jonge starters en bedrijfsovernames komen er extra knelpunten maar ook opportuniteiten bij te kijken. Heb jij pas een bedrijfsovername achter de rug of ben je een jonge landbouwer die nog wil starten? Dan zet Groene Kring voor jou alles op een rijtje in het artikel 'bedrijfsoverdracht bij veranderd beleid'.

   

  Lees het artikel

​BEWEGING

Activiteiten- kalender

Hou zeker onze activiteitenkalender in de gaten! Zowel op provinciaal als nationaal niveau komen er interessante activiteiten aan, zo heb je verschillende studievergaderingen met boeiende thema's, een comedy night, voetbaltornooien, een ministerrondrit en nog veel meer.


 

Neem een kijkje op de kalender

Sectorspecifieke cursus type B

Heb jij plannen om een land- of tuinbouwbedrijf over te nemen? Of wil jij je sectorspecifieke kennis nog even opfrissen? Met de starterscursus type B kan je je specialiseren in de sector van je (toekomstig) bedrijf.

Overzicht Type B cursussen 

 

Opgelet, een nieuw GLB! 

Het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) brengt heel wat veranderingen met zich mee. Voor jonge starters en bedrijfsovernames komen er extra knelpunten maar ook opportuniteiten bij te kijken.  

Lees meer