• Algemene Starterscursus (Type A)

  Groene Kring biedt een waaier van algemene starterscursussen (type A) in jouw regio aan.

  Inhoud: 100 uur boeiende info over oa  landbouwwetgeving, bedrijfsovername, financieel beheer, ondernemerschap, sociale en familiale aspecten, fiscaliteit en boekhouding, schadeberekening en verzekeringen.

  Voordelen: Geldig in het kader van VLIF-steun (installatie-attest), bedrijfsbeheer en mogelijkheid voor educatief verlof.

  Lees meer over de startdata's in jouw regio

 • GROENE KRING
  OP TWITTER

  Groene Kring schittert niet enkel met een nieuwe website, ook op Twitter werden we sinds begin september actief. 

  Volg ons op Twitter en ontdek onze tweets en die van andere organisaties.

  www.twitter.com/groenekring

 • Infosessies GLB

  Het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) komt snel dichterbij. Het beleidsdomein Landbouw en Visserij en het Vlaams Ruraal Netwerk organiseren infosessies in elke Vlaamse provincie. 

  De infosessies zijn gepland op volgende dagen en locaties: 09/09 Oostmalle, 11/09 Meeuwen-Gruitrode, 16/09 Sint-Niklaas, 18/09 Diksmuide, 23/09 Lubbeek, 25/09 Oostkamp, 30/09 Oudenaarde, 06/11 Hasselt (specifiek gericht op fruittelers)


  Meer informatie en inschrijven voor deze infosessies kan via de website www.ruraalnetwerk.be

​BEWEGING

Ploegwedstrijden Groene Kring

Op het kantelpunt tussen zomer en najaar komen de provinciale en nationale ploegwedstrijden er weer aan. Groene Kring doet ook dit jaar haar nationale sport weer alle eer aan.

 

Ploegwedstrijden

Startdata Starterscursus

In september geeft Groene Kring haar jaarlijkse startschot van het nieuwe opleidingsseizoen. Ondertussen zijn alle startdata en locaties van de type A-cursussen bekend.

Startdata type A-cursus

Importverbod in Rusland

Naar aanleiding van het importverbod in Rusland van een groot aantal land- en tuinbouwproducten roept Groene Kring de consument op om te kiezen voor voedingsproducten van eigen bodem. 

Lees meer

Actie van de maand

Trek dit weekend een foto op het nationaal ploegkampioenschap met jezelf en het logo van Groene Kring erop. Stuur dit op voor maandag 12u naar info@groenekring.be en win een Groene Kringtrui. Het wedstrijdreglement vind je hier terug.